PREKINUTO SUĐENJE ZA LIKVIDACIJU BORIVOJA SIMOVIĆA NA SENJAKU: Svedočila sestra ubijenog, članu veća sudija pozlilo
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Večernje novosti

ubijen u sačekuši

PREKINUTO SUĐENJE ZA LIKVIDACIJU BORIVOJA SIMOVIĆA NA SENJAKU: Svedočila sestra ubijenog, članu veća sudija pozlilo

Crna Hronika -

Suđenje Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu zbog ubistva Borivoja Simovića na Senjaku prekinuto je danas u Višem sudu, jer je pozlilo članu veća sudiji Oliveri Pajić.

U trenutku kad je ispitivan sudski veštak balističar Milan Kunjadić njoj je bilo muka i morala je da izađe iz sudnice.

ubistvo, Senjak, Borivoje Simović
foto: Zorana Jevtić

Vrlo brzo je stigla ekipa Hitne pomoći i sa, dvoje lekara pola sata kasnije je izašla iz Palate pravde. Suđenje će se nastaviti sutra.

Na početku suđenja sestra ubijenog Simovića Marina Simović Pavlović kazala je u sudnici da joj je blizak prijatelj okrivljenih, čije ime je rekla policiji, u tri navrata u februaru preneo poruku da su Vrević i Mišljen ljuti što su im smestili:

- Kazao je da je sve sređeno u sudu i da će oni dobiti minimalne kazne. Ja sam to sve prijavila policiji. Ta osoba im plaća i advokate - kazala je Marina Simović.

Optuženi Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, koji se terete za teško ubistvo Borivoja Simovića u junu prošle godine u parku na Senjaku.

ubistvo, Senjak, Borivoje Simović
foto: Zorana Jevtić

Borivoje Simović je ubijen 25. juna 2020. godine oko 22.30 na Senjaku. Njegova smrt izazvala je veliku pažnju medija, a sumnja se da je on želeo da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Borivoja su napali u jednom parku, a čovek koji je te večeri bio s njim odbio je saradnju sa policijom.

Samo dva dana pre ubistva Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Policija istražuje kako su ova dva događaja povezana, a sva trojica su saslušana 25 dana nakon ubistva.

Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Policija poseduje i video snimak tuče kada su trojica ispitivanih pretukli Borivojevog prijatelja, samo dva dana pre kobne noći.

Borivoje praunuk generala Simovića Borivoje je praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. On je tu funkciju obavljao od 27. marta 1941. do 12. juna 1942. godine.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

00:12

MIKA ALEKSIĆ DANAS NIJE DOŠAO U SUD, BIO NA OPERACIJI: Očekuje se da suđenje bude odloženo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track