DIJANA PREDOSETILA ŠTA ĆE SE DOGODITI! Došla vidno nasmejana na suđenje jer je ZNALA šta će uslediti
Foto: Zorana Jevtić

suđenje za trgovinu uticajem

DIJANA PREDOSETILA ŠTA ĆE SE DOGODITI! Došla vidno nasmejana na suđenje jer je ZNALA šta će uslediti

Crna Hronika -

Bivšoj državnoj sekretarki MUP Srbije Dijani Hrkalović juče je održano suđenje za trgovinu uticajem u Specijalnom sudu u Beogradu.

Dijana Hrkalović
foto: Zorana Jevtić

Advokat Dijane Hrkalović tražio je da se njena kazna ublaži za manju, na primer da joj se oduzme pasoš ili neka odredi neka druga blaža mera od kućnog pritvora. Na jučerašnjem ročištu pred govornicu izašao je Milorad Šušnjić, bivši načelnik novosadske policije, koji se dosad branio ćutanjem.

Dijana Hrkalović
foto: Kurir

Jedan od najpraćenijih procesa u Srbiji jeste slučaj bivše državne sekretarke MUPa, Dijane Hrkalović, koja se ovoga puta pojavila vidno raspoložena na zakazanom pretresu. Sud je doneo odluku da joj se ukine nanogica, i kao mera uvede zabrana napuštanja prebivališta. Bivša sekretarka biće u obavezi da se svakog ponedeljka javi u policijsku upravu koja je nadležna za njeno mesto boravka, što je uobičajena praksa u ovakvim procesima. Mera je doneta nakon saslušavanja svih stranaka u procesu, te je procena da ona više ne može da utiče na svedoke koji su uključeni u predmet.

O tome kako će se dalje odvijati proces i za šta može biti osuđena Dijana Hrkalović, govorili su u Jutarnjem programu Kurir televizije advokat Aleksandar Radivojević i urednik u Kuriru Mladen Radulović.

kurir tv
foto: Kurir televizija

- Ovo nije kazna, kazna će stići kada se bude okončao krivični postupak. Ovo je samo ukidanje mere. Te mere su razne, od pritvora do blažih mera. U ovom momentu nema razloga za veći stepen obezbeđenja, zbog toga je nanogica zamenjena blažom merom. Oduzet joj je pasoš kako ne bi izlazila iz države. Ukoliko se ne bi okrivljena pojavila na sledećem pretresu, onda bi se stroža mera uvela - rekao je advokat Radivojević.

Radulović smatra da je Hrkalovićeva predosetila da će joj se mera ublažiti.

- Ovo joj je treće ročište. Zahtevi njenog advokata su bili ispunjeni, kao da je predosetila šta će se dogoditi. Uvek je nasmejana dolazila na suđenje. Zasad Stefanović nije pozvan da se izjasni - rekao je Radulović.

Pogledajte u videu šta su sve advokat Radivojević i Radulović rekli o odluci suda da se Hrkalovićevoj ukine nanogica:

05:00

DIJANA PREDOSETILA ŠTA ĆE SE DOGODITI! Došla vidno nasmejana na suđenje jer je ZNALA šta će uslediti

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:17

TUČA SEDMORICE MLADIĆA U CENTRU BEOGRADA Sevale pesnice u Bulevaru despota Stefana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja