REKAO DA ĆE NAS SVE POBITI, NIKO NIJE PRSTOM MRDNUO DA GA SPREČI Ovo je dečko ubijene Lidije, očajan posle stravičnog zločina FOTO
Foto: Printskrin/Facebook, Društevne Mreže

UBISTVO U VIĆENCI

REKAO DA ĆE NAS SVE POBITI, NIKO NIJE PRSTOM MRDNUO DA GA SPREČI Ovo je dečko ubijene Lidije, očajan posle stravičnog zločina FOTO

Crna Hronika -

Znali smo da će ovaj dan doći! Mislim da je sav eksploziv koji je Zlatan imao u autu bio namenjen nama! Znali smo da je imao noževe sa kojima je želeo da pogodi moju Lidiju!

Ovo je italijanskim medijima ispričala Sanja Miljković, sestra brutalno ubijene Lidije (42) koju je suprug Zlatan Vasiljević (42) u sredu ujutru ubio ispred hotela u kome je radila. Vasiljević je prvo ubio sadašnju devojku Gabrijelu Serano (36), Lidiju, a na kraju je izvršio samoubistvo na auto-putu u Vićenci u Italiji.

sanja miljković , lidijina sestra
sanja miljković , lidijina sestrafoto: Društvene mreže

Naslućivali tragediju

- Tokom godina bilo je mnogo znakova da se mogla naslućivati tragedija. Moja sestra je znala da je pratio, videla ga je nekoliko puta. Znali smo kakva je situacija i policija je znala. Sada je sve rešeno, moje sestre nema, a nama je teško - pišu italijanski mediji.

- Nisam besna na policiju, nažalost zakon je ovakav u Italiji, ne možemo ništa da uradimo. Znali smo da je imao oružje.

zlatan i lidija u vreme ljubavi
zlatan i lidija u vreme ljubavifoto: Društvene Mreže

- Odlazio je u Bosnu i vraćao se, imao je čudne prijatelje, uvek je bio pijan. Svakog dana smo živeli u strahu. Veoma sam besna, kako ne bih bila?! Bio je ljut na Lidiju jer ga je ostavila, nije to mogao da prihvati. Sada je nema, a ja bih najviše volela da je i dalje pored mene.

Lidijin partner Danijel Mondelo, ispričao je za tamošnje medije, da su on i ubijena imali velike planove za budućnost.

lidijin MOMAK DANIJEL MONDELA
lidijin MOMAK DANIJEL MONDELAfoto: Društvene mreže

- Voleo bih da vidim sudije i socijalne radnike da dođu na Lidijinu sahranu i da odmah pogledaju njen kovčeg. Oni su pustili Zlatana jer su verovali da je dobar čovek. Zbog toga je Lidija sada mrtva - rekao je Danijel.

Pretio im

- Pre tri nedelje izrečena je presuda kojom je utvrđeno podeljeno starateljstvo nad decom. On nije plaćao alimentaciju, a ona ga nikada nije prijavila. Želela je samo dobro za decu.

On kaže da je Zlatan znao gde Lidija radi i da je nastavio da proganja i nju i njenu porodicu.

- Vasiljević je rekao da će nas sve pobiti! Niko nije ništa uradio, a on je imao tri udesa proteklih meseci, tek nakon poslednjeg mu je oduzeta dozvola. Niko nije prstom mrdnuo da ga spreči. Da vidimo ko će imati hrabrosti da pogleda u lice ona dva siročeta!

Preteće pismo

Ne idi okolo, u opasnosti ste

Italijanski portal GDV preneo je da je Lidija Miljković tri dana pre tragedije dobila preteće pismo.

- Zdravo Lidija. Ne idi okolo. Vi ste u velikoj opasnosti - pisalo je u pismu koje je u nedelju ostavljeno u sandučetu zgrade u kojoj je živela sa decom i momkom:

ovde je lidija ubijena
ovde je lidija ubijenafoto: Printscreen/Twitter

- Pismo je potpisano sa "tvoj prijatelj". Ovo je zapravo bilo upozorenje. Lidijin dečko za italijanske medije naveo je da je "ubica hteo da budu svi zajedno kako bi ih pobio"

Prijatelji bivših supružnika kažu za Kurir da je Zlatana bolela činjenica da je Lidija kupila stan sa novim dečkom, a njemu je prećeno da će ostati bez imovine.

- Službe su rekle da ukoliko se ne zaposli i ne počne da plaća dadžbine, oduzeće mu stan, koji će staviti na licitaciju. Tada je rekao: "Uzmu li mi stan, gotovi ste" - kažu oni:

- Zlatanu je otac umro bukvalno na rukama na sred ulice, kada je bio u osnovnoj školi i to mu je promenilo život. Preživeo je rat, pobegli su iz Bosne, skućili se, ali su izuzetno teško živeli, a on je od 18 godina otišao u Crnu Goru, a potom u Italiju, gde je upoznao Lidiju.

(Kurir.rs - B. Travica)

Bonus video:

00:45

KRVAVI PIR SRBINA U ITALIJI! Zlatan (42) upucao bivšu ženu Lidiju (42), sadašnju partnerku, pa presudio sebi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track