ISPLIVAO PRLJAV VEŠ ZEMUNSKOG KLANA: Zver otkrio strogo čuvanu tajnu ove zločinačke organizacije!
Foto: YouTube prtscr / RTV

Pozadina krvavog obračuna

ISPLIVAO PRLJAV VEŠ ZEMUNSKOG KLANA: Zver otkrio strogo čuvanu tajnu ove zločinačke organizacije!

Crna Hronika -

Sretko Kalinić zvani Zver, najsuroviji ubica "zemunskog klana" koji u Zabeli služi kaznu od 40 godina robije zbog serije ubistava i učešća u atentatu na premijera Zorana Đinđića, otkrio je strogo čuvanu tajnu ove zločinačke organizacije.

Naime, on je otkrio da je Miloš Simović, takođe osuđen za ista dela, bio homoseksualac i da je zbog toga njegova supruga, koju su interno zvali Ćićolina, zbog toga stupila u intimnu vezu s Kalinićem. Podsetimo, Sretko je posle sedam godina skrivanja uhapšen u Zagrebu pošto ga je 8. juna 2010. iz pištolja ranio Simović. Kod Kalinića su nađena dva lažna pasoša, ali se on, na zaprepašćenje policajaca, predstavio pravim imenom, a krajem avgusta je izručen Srbiji i poslat na robiju, piše portal Republika.

- Došli smo do pomalo paradoksalnog zaključka. Pozadina krvavog obračuna je žena, tačnije Simović je saznao da je Kalinić bio u tajnoj vezi s njegovom suprugom - potvrdio je svojevremeno zamenik direktora hrvatske policije Miljan Brkić.

Miloš Simović
foto: Printscreen Youtube

Kivan što je zbog nekadašnjeg bliskog prijatelja pao u ruke policiji, Sretko je odlučio da u pismu medijima ispriča šokantne detalje, između ostalog, da je jedan od vođa "zemunaca" Dušan Spasojević Šiptar Simovića zvao Derpe Glavato.

- Kako je Derpe Glavato Simović dobio ovaj nadimak? Njega je zatekla patrola policije u kolima s muškarcem, prepozna ga policajac i pita: "Jesi li ti to, Simo?" Simo i dalje ćuti i krije se iza leđa gole ljudine koja mu sedi u krilu. Pošto se znalo da je Derpe Glavato Simović Dušanov (Spasojevićev) prijatelj, policajac mu nije smeo ništa. Samo mu je rekao: "Simo, ti si derpe", zalupio vrata i otišao - napisao je Kalinić.

Dalje je naveo da Simović seksualno opredeljenje nije krio:

- Derpe Glavato se dovukao kod nas u stan i pričao sve u detalje o svojoj avanturi, ubili smo se od smejanja bolesnoj pajserčini. Bilo je tu još detalja koje je proživeo Derpe Glavato s ljubavnikom kojima smo se smejali.

Kada je supruga za to saznala, očajna se bacila u Kalinićevo naručje, što je rezultiralo pucnjavom u zagrebačkom naselju Rakitje. Sretko je u pismu i opisao prijateljstvo između Simovića i Spasojevića.

- Miloša je od milja zvao Glavato, ali mu je dopunio nadimak kada se saznalo da je homoseksualac. On je zasmejavao Spasojevića glupostima i on ga je gotivio zbog toga - napisao je Kalinić.

Ovo nije bio prvi put da Kalinić na ovaj način oslovljava Simovića. Kada su se jednom prilikom videli u sudnici, napravili su potpuni haos. Oni su se sreli oči u oči, Sretko je rekao da oprašta Milošu i da ga neće teretiti, ali nije propustio da ga propisno izvređa.

I pred sudijama ga je nazivao Derpe Glavato, a njegovu suprugu Ćićolina.

Ranjenom Kaliniću je pomogao jedan Zagrepčanin koji je pozvao Hitnu pomoć, pa je prevezen u bolnicu Sestre milosrdnice, gde je policiji rekao da je u njega pucao Simović.

Miloš je uhapšen samo dva dana kasnije, kada je pokušao ilegalno da pređe hrvatsko-srpsku granicu kod Morovića. Ovo je olakšalo posao srpskim pravosudnim organima jer nisu morali da traže izručenje iz Hrvatske, već je odmah upućen na odsluženje kazne.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

01:11

GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ: Kriminalna grupa Velje Nevolje pretila je da nadmaši Zemunski klan (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track