ĆERKA I JA SMO JOJ MASIRALI SRCE! DETALJI DRAME NA ADI: Pozlilo joj u vodi, EKG pokazao samo ravnu liniju
Foto: Printscreen/RTS

Lekari joj se pola sata borili za život

ĆERKA I JA SMO JOJ MASIRALI SRCE! DETALJI DRAME NA ADI: Pozlilo joj u vodi, EKG pokazao samo ravnu liniju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Hitna pomoć je čak pola sata pokušala je da reanimira ženu koja je danas preminula na Adi Ciganliji.

Prema rečima suvlasnik kafića ispred kog se dogodila tragedija, on je odmah potrčao da pomogne nesrećnoj ženi, zajedno sa njenom ćerkom masirao joj je srce, davao veštačko disanje, a za samo 11 minuta stigao je i sanitet, piše Telegraf. Nažalost, EKG je pokazao samo ravnu liniju nakon maratonske borbe lekara da joj pomognu.

- Gospođa je plivala u jezeru sa ćerkom i u jednom momentu joj je pozlilo u vodi i ja taj momenat nisam video, samo sam čuo iz priče ćerke. Ja sam bio u lokalu, u trenutku je došao jedan momak da kaže da je jednoj ženi loše, da zovemo hitnu pomoć. Kolega je pozvao, ja sam sišao na plažu i sa ćerkom sam počeo da joj dajem reanimaciju, da masiramo srce i da joj dajemo veštačko disanje. Žena je izbacivala dosta tečnosti na nos i na usta - priča čovek koji je, zajedno sa svima koji su se tu našli, bio istrajan u pomoći ženi.

U međuvremenu je došla Hitna pomoć, tačnije za 11 minuta od poziva.

- Nastavili su sa pokušajima reanimacije. Dali su joj neku injekciju, infuziju, priključili na kiseonik, nastavili sa masažama, pokušavali prilično dugo vremena, rekao bih duže od pola sata. Rekli su da nije dalo rezultate, priključili su EKG, nijednog momenta se nije pojavio puls i konstatovali su da je žena preminula. Ćerka je rekla da je dijabetičar i da ima holesterol - ispričao je on.

Podsetimo, na beogradskim kupalištima danas su se maltene u isto vreme dogodile dve tragedije. Jenda je ova kada je žena stara oko 40 godina preminula na Adi Ciganliji, a druga se desila na bazenu "Olimp" na Zvezdari, gde je nakon što mu je pozlilo, preminuo stariji muškarac.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track