3 ŠKALJARCA DOVOĐENA U VEZU SA UBISTVOM SALETA MUTAVOG SADA SU MRTVA: Crna sudbina egzekutora iz Bačvanske, ON je poslednji u nizu
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva, Printscreen/Vijesti, printscreen atvbl.com

krvavi tragovi

3 ŠKALJARCA DOVOĐENA U VEZU SA UBISTVOM SALETA MUTAVOG SADA SU MRTVA: Crna sudbina egzekutora iz Bačvanske, ON je poslednji u nizu

Crna Hronika -

Nakon što je u Budvi ubijen Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, provlači se detalj da su svi oni koji su bili umešani u ubistvo Aleksandra Stankovića, vođe navijača Partizana, sada pod zemljom.

Podsetimo, Podgoričanin Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, likvidiran je u petak oko 23.30 dok je sedeo s prijateljima u restoranu "Korkovado" u Starom gradu u Budvi. Egzekutor obučen u belo i s kačketom na glavi ispalio je osam metaka u "škaljarca" s razdaljine od pola metra.

Naš izvor kaže da je Šaković naročito bio oprezan nakon ubistva Aleksandra Stankovića, vođe navijačke grupe Janjičari i najboljeg prijatelja Veljka Belivuka, koji je izrešetan 2016. godine u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

aleksandar stanković
aleksandar stankovićfoto: Privatna Arhiva

- Spekulisalo se da je Šaković jedan od učesnika te likvidacije, a bio je privođen u beogradsku policiju tim povodom. Međutim, protiv njega zvanično nikada nije pokrenut postupak zbog ubistva Stankovića - kaže izvor i dodaje da je preživeo sačekuše 2017, 2020. i 2021. godine. Sagovornik objašnjava da su, prema informacijama iz podzemlja, do sada likvidirani gotovo svi koji su učestvovali u ubistvu Stankovića.

obesio se u zatvoru
obesio se u zatvorufoto: printscreen atvbl.com

- Priča se da je u Stankovića pucao Stevan Stamatović, koji je ubijen u januaru 2020. godine u Atini, ali i Saša Vidović, koji se u oktobru 2020. obesio u zatvoru u Foči, gde je služio kaznu od 18 godina zatvora zbog drugog ubistva. Posle njegove smrti pronela se vest da su ga na to naterali pripadnici kavačkog klana, s beogradskim ogrankom i Veljkom Belivukom na čelu. Oni su navodno Vidoviću slali preteće poruke u zatvor, u kojima su mu govorili "da mu je bolje da sam presudi sebi, jer će jedino tako sačuvati svoje najmilije - objašnjava izvor i dodaje da je Vidović pronađen obešen o kvaku u svojoj ćeliji 12. oktobra 2020. godine.

stevan stamatović
stevan stamatovićfoto: Privatna Arhiva

Stamatović je, podsetimo, ubijen 19. januara 2020. u restoranu u Atini kada je sedeo sa Igorom Dedovićem, jednim od vođa škaljarskog klana, njihovim suprugama i decom. Tada su četri maskirana mladića upala u lokal, okružili njihov sto i izrešetali ih. Nakon toga, grčki istražitelji u saradnji sa srpskom policijom došli su do dokaza da je Veljko Belivuk bio u to vreme bio u Grčkoj, kao i da je napadač koji je šepao zapravo Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara. Da je Belivukov klan umešan u likvidaciju u Atini, pre nekoliko dana je potvrdio i Aleksandar Vulin, ministar policije.

Više puta na meti

Preživeo četiri atentata, nišanili ga iz snajpera

Šaković je preživeo najmanje četiri atentata posle likvidacije u Bačvanskoj ulici u Beogradu, a poslednji put u martu 2021, kada su dva srpska državljanina iz Obrenovca i dva Crnogorca iznajmili stan koji gleda na njegovu kući u Podgorici.

- Kod uhapšenih tada su nađeni kriptovani telefoni na kojima su bile Šakovićeve fotografije, ali i slike Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana i njegovog telohranitelja, kao i snajper.

minja šaković ubijen u budvi
minja šaković ubijen u budvifoto: Printscreen/Vijesti

Otkriveno je nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije. Nije istraženo ko je tada bio naručilac ubistva - podseća sagovornik i dodaje da je Šaković preživeo kišu metaka kada je u septembru 2017. na njega pucano u Podgorici dok je čekao da mu operu kola. Tada je ubijen Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, i veruje se da je on slučajna žrtva.

- Šaković je dva meseca nakon što je 2017. preživeo ranjavanje prijavio policiji da je jurio za muškarcem koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Na meti se navodno našao i 2020, kada je ostao bez blindiranog "audija". Lažni kupci su mu ukrali auto i sumnjalo se da im je namera bila da ga ubiju - objašnjava izvor.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track