UBIJENI ŠKALJARAC SPUSTIO GARD POSLE HAPŠENJA BELIVUKA I KAVČANA: Upozoravali Šakovića da je ugrožen, ali se on opustio
Foto: youtube/Vijesti Online, Zorana Jevtić

ubistvo u budvi

UBIJENI ŠKALJARAC SPUSTIO GARD POSLE HAPŠENJA BELIVUKA I KAVČANA: Upozoravali Šakovića da je ugrožen, ali se on opustio

Crna Hronika -

Podgoričanin Milić Minja Šaković (35), koji je u petak oko 23.30 likvidiran u kafiću u Starom gradu u Budvi, godinama je bio na meti kavačkog klana, a sumnja se da su mu o glavi radili i pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako prenose crnogorske Vijesti, krajem 2020, nedugo nakon što su, kako se sumnja, u kući u Spužu ubijeni pripadnik škaljarskog klana Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, Šaković je izbegao klopku koju su mu spremile plaćene ubice.

Milić Minja Šaković
foto: Printscreen/Vijesti

Obrenovčani ga pratili

- Šaković je tada ostao bez blindiranog "audija" koji je pokušao da proda. Lažni kupci su mu ga ukrali i umesto para, ostavili mu falsifikovani pasoš koji je, kako se sumnja, koristio Ratko Živković, za kojim policija traga. Živković,

Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, sumnjiče se za likvidaciju Hodžića i Spahića - podseća izvor Vijesti i dodaje da su Šakovića u martu 2021. iz snajpera nišanili plaćenici iz Obrenovca.

- Policija je tada "škaljarcu" spasla život i uhapsila višečlanu kriminalnu grupu koja je, navodno, po nalogu šefova kavačkog klana, planirala likvidaciju. Prema spisima tužilaštva, članovi te kriminalne grupe kupili su stan naspram Šakovićeve kuće - pišu Vijesti.

Prema rečima našeg izvora, Belivukova ekipa je, kako se sumnja, pored toga što je "odrađivala" prljave poslove za šefove kavačkog klana, imala i lični motiv da ubije Šakovića. Naime, ime ovog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana dovodilo se u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića, Belivukovog najboljeg prijatelja 2016. u Beogradu.

- Navodno, poslednjih nekoliko meseci često je boravio u Budvi, a nedavno je preuzeo jedan restoran. Više puta je pozivan u Centar bezbednosti Budva, gde mu je sugerisano da je ugrožen. I prijatelji su mu savetovali da se čuva, ali je on ušao u dnevnu rutinu. Postavio je malo bolji video-nadzor na lokalu koji je preuzeo, ali je to bilo nedovoljno. Pretpostavka je da je ubica znao njegovo kretanje - rekao je sagovornik Vijesti i dodao da je Šaković malo slobodnije počeo da se kreće nakon hapšenja grupa povezanih s kavačkim klanom.

Milić Minja Šaković
foto: Printscreen Pink Tv

Primirili se

- Prošle godine srpska i crnogorska policija su, činilo se, uspele da razbiju kavački klan, kao i njegovu ćeliju s Belivukom na čelu. U Crnoj Gori su uhapšeni i Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji uz Radoja Zvicera važe za vođe "kavčana". Zvicer je umakao policiji, ali se nalazi na poternici zbog teških dela. Činilo se da je rat škaljarskog i kavačkog klana završen - kaže izvor i nastavlja:

- Izgleda da su se oni samo primirili dok ne dobiju nove instrukcije i dok se ne pregrupišu. Nije isključeno ni da vođe, iako iza rešetaka ili u bekstvu, izdaju naređenja vojnicima.

Policajac jurio ubicu

Plaćeni profesionalac je stranac

Crnogorska policija traga za egzekutorom, obučenim u belu košulju i s belim kačketom, koji je ispalio osam hitaca u Šakovića dok je on sedeo u kafiću "Korkovado" sa trojicom prijatelja, koji važe za bezbednosno interesantne osobe.

- Inspektori pokušavaju da rekonstruišu njegovo kretanje na osnovu snimaka s nadzornih kamera. Očevidac je ispričao da je kroz gužvu za ubicom potrčao policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti. Policajac je izdao naredbu ubici da stane ili će pucati, ali nije mogao da upotrebi oružje jer bi ugrozio živote građana koji su panično bežali - navodi izvor Vijesti.

Policija je pronašla košulju i kačket osumnjičenog, pištolj i torbicu, kao i njegov DNK, ali se sumnja da je on stranac i da je u pitanju profesionalni plaćeni ubica.

- Veruje se i da je imao pomagače i odličnu logistiku - navode mediji.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track