ONA SE NAŠLA U KANDŽAMA ALBANCA KOJI JE DAO ŽIVOT DA PREKINE KRVNU OSVETU: Stravična ispovest žrtve balkanskog KRALJA PROSTITUCIJE
Foto: Profimedia

jezivo

ONA SE NAŠLA U KANDŽAMA ALBANCA KOJI JE DAO ŽIVOT DA PREKINE KRVNU OSVETU: Stravična ispovest žrtve balkanskog KRALJA PROSTITUCIJE

Crna Hronika -

Albanski mafijaški bos iz Severne Makedonije Dilaver Bojku, koji je ubijen 14. avgusta 2017. godine, važio je za "balkanskog kralja prostitucije". Prodavao je žene kao "belo roblje" za tri do pet hiljada evra i veruje se da je tako prodao više od 3.000 žena preko Albanije i Severne Makedonije.

Sve one su preživele pakao.

Među njima je bila i devojčica iz BiH, Ana, čija sudbina ledi krv u žilama. Stravu i užas preživela je kada još nije imala ni punih deset godina!

Anina majka je prostitutka, a ne zna ko joj je otac. Čuvala ju je baka, ali nije bila brižna kao što su obično bake, već joj je davala tek toliko da može da preživi, a pritom ju je terala da prosi.

Međutim, baka joj je bila jedina koju je imala na ovom svetu. Ana je zato volela baku, a baka je Anu volela samo zato što bi uvek isprosila više novca.

"Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošnji. Curica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelepa", pričali su kasnije hrvatski inspektori.

Ana je odahnula. Shvatila je da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili veštačenjem. Više od godinu dana Anu su u BiH držali zatvorenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla doktorima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su to koji, kad ih vidite, mislite da su iz film strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz Hrvatske, sigurno je znala šta su monstrumi radili njenoj unuci, ali nije reagovala.

"Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno", navodili su tada izvori iz policije.

Zločincima iz BiH policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u BiH bez svoje "male curice", kako joj je lažno tepala. Ani je Hrvatska odobrila boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je porodici. Ne želi da ide iz Hrvatske, rado bi tu zauvek ostala. Ima svoje ćebe, krevetić, jastučić i medu. Naučila je da čita i piše, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta.

Dilaver Bojku
Dilaver Bojkufoto: Profimedia

"Više od 12 milijardi dolara za godinu zarade trgovci ljudima", poručili su iz MUP Hrvatske i dodali:

"Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i decom, i to zbog seksualnog iskorišćavanja. Trgovina ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema poslednjih godina i jedan je od najgorih zločina našeg doba. Svi mogu biti žrtve zbog trgovine ljudskim organima. Muškarci su najčešće žrtve prisilnog rada, žene prostitucije, a deca prosjačenja i prodaje porodicama".

Sanja (24) je bila konobarica. Poznanik joj je otvoreno ponudio da zarađuje od prostitucije. Obećao joj je sunčanu zemlju i dobru zaradu. Zagrizla je. Spakovala je kofer, uzela pasoš i otišla u Španiju. Tamo je čekao, stan i - makro.

Prvo je dobila batine. Potom ju je bacio u sobu, još jednom je pretukao, uzeo mobilni i pasoš - tako je kasnije izjavila policiji.

"Pokušaš li da pobegneš, zaklaću te, ubiću te… Ne znaš ko sam i kakve veze u policiji imam. Ti si sad moje vlasništvo i zarađuješ za mene", jasno joj je makro dao do znanja.

Često su je i silovali jer im je to makro dopuštao. U trošnu sobicu doveo bi i petoricu muškaraca koji su je silovali i iživljavali se nad njom.

"Ja častim", govorio bi im.

Batine je dobijala redovno. Na dan je morala da "odradi" i 50 mušterija. Makrou je davala celu dnevnu zaradu, između 2.500 i 3.000 evra. Morala je da pristane i na seks bez kondoma ako bi to mušterija želela. Mnogi su želeli seks tokom menstruacije. Ni toga nije bila pošteđena…

Sad je u Hrvatskoj. Uspela je da pobegne iz sobička u Španiji, preko Slovenije, vozom u Hrvatsku. Bez pasoša. Ali nije želela da sarađuje s inspektorima. Javila se samo da je bila žrtva trgovine ljudima. Kao žrtva ne mora ništa da oda policiji…

"Kad im oduzmu dokumente, žrtve, iako toga nisu svesne, postaju žrtve trgovine ljudima. Postaju zavisne o trgovcima i žive pod velikim stresom, u stalnom starhu od zlostavljanja, ubistva ili deportacije, ističu u MUP.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track