ARSENIJE BRUTALNO UBIO MISTERIOZNU MILIONERKU IZ UKRAJINE Vaterpolista ubadao devojku šiljkom u glavu do smrti, UKINUTA mu presuda
Foto: Printscreen Facebook

užas iz 2018. godine

ARSENIJE BRUTALNO UBIO MISTERIOZNU MILIONERKU IZ UKRAJINE Vaterpolista ubadao devojku šiljkom u glavu do smrti, UKINUTA mu presuda

Crna Hronika -

Vaterpolisti Arseniju Stanoviću, koji je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva ukrajinske milionerke Anastasije Lašmanove u Crnoj Gori, ukinuta je prvostepena presuda i sudiće mu se ponovo!

Prvostepenom presudom optuženi Arsenije Stanović proglašen je krivim za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici optuženom Stanoviću je bilo stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na svirep način.

Podsetimo, prema navodima optužnice, Stanović je Ukrajinku brutalno ubio u maju 2018. godine u njenom stanu u naselju Dobrota kod Kotora. On je nesrećnu devojku više puta udario oštricom i šiljkom, te je Anastasija od brutalnih povreda preminula na licu mesta. Nakon zločina Stanović je pobegao u Albaniju.

Misteriozna priča ubijene Lašmanove

Priča Anastasije Lašmanove je i dalje misterija. Ona se u Crnu Goru doselila sa ruskim pasošem. Prvo je radila kao konobarica, a samo nekoliko godina kasnije postala je poznata i uticajna osoba u Crnoj Gori.

Nakon ubistva njeno bogatstvo je procenjeno na 105 miliona evra, što je ujedno svrstavalo na listu najbogatijih Ukrajinki.

Na koji način je Lašmanova za samo nekoliko godina stekla toliko bogatsvo ostalo je - nepoznato.

Spekulisalo se da iza nje stoji neki bogati biznismen, ali to nikada nije dokazano. Tačnije, ona je bila direktorka kompanije Sea Trade i Mimoza Group koja je pre dve godine kupila tivatski hotel Mimoza. Bila je vlasnik hotelskog kompleksa Perla, tri restorana u Porto Montenegru i salona lepote u Budvi.

Prema nezvaničnim informacijama, iza firme Mimoza Group stoji ruski biznismen Valerij Zadorin. On je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji.

Zadorin je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma.

"Telo joj je bilo u stravičnom stanju"

U međuvremenu, Lašmanova je u upoznala Arsenija Stanovića sa kojim je bila u emotivnoj vezi. On ju je napao u luksuznom stanu koji je iznajmljivala u Dobroti. Zadao joj je 16 udaraca oštricom i šiljkom u predelu tela i najmanje 10 udaraca u predelu glave i tela, usled kojih udaraca je oštećena trpela fizičke bolove i strah jakog intenziteta.

- Telo joj je bilo u stravičnom stanju, izgledalo je stvarno strašno! Oko nje lokva krvi i ubodi po celom telu - rekla je osoba iz istrage ovog slučaja.

Policiju je pozvala njena prijateljica sumnjajući da se Lašmanovoj nešto dogodilo.

- Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gde su istražioci zatekli jeziv prizor - navodi se.

Stanović je potom pobegao iz Crne Gore, a u tome mu je pomogao otac Zoran, inače bivši šef ispostave Granične policije. Stanović je uhapšen 18. juna u Tirani.

(Kurir.rs/Blic/CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track