JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU TOKOM JAKOG NEVREMENA: Betonske stepenice pale na vatrogasca, usledila borba za život! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

drama u zemunu

JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU TOKOM JAKOG NEVREMENA: Betonske stepenice pale na vatrogasca, usledila borba za život! (FOTO)

Crna Hronika -

Zamenik komadira Vatrogasne stanice u Zemunu u subotu doživeo nezgodu u dvorištu svoje kuće usled jakog nevremena koje je pogodilo Zemun

Miroslav Rakić (54), zamenik komadira Vatrogasne stanice u Zemunu, povređen je prekjuče nakon što je propao kroz stepenište svoje kuće u Zemunu, nakon čega su mu dva,tri betonska stepenika pala direktno na leđa!

Nezgoda se dogodila pošto je pukla kanalizaciona cev, koja ide ispod stepeništa, a pukla je usled jakog nevremena koje je u subotu pogodilo Zemun.

Borba za život

stepenice propale od pucanja cevi
stepenice propale od pucanja cevifoto: Privatna Arhiva

- Živ sam, hvala Bogu! Moglo je biti gore, ali sva sreća pa sam malo krupniji i mogao sam da izdržim teret na leđima. Velika količina vode ušla je u kišnu kanalizaciju i voda se spustila u cev od obične kanalizacije i usled velikog pritiska cev je popustila i pukla - prepričava dramu Rakić:

- Kako je pukla, tako je voda počela da ispira zemlju ispod stepeništa koje vodi do kuće, i pošto je na uzbrdici stepenice su počele da se ruše. U tom trenutku ja sam prošao tim stepenicama i propao sam.

Kako kaže, nakon što je propao, počele je njegova borba za život.

- Upao sam i leđima sam držao deo betonskih stepenica, koje su jako teške. Na svu sreću bio sam priseban i odmah sam zvao kolege vatrogasce da im javim šta se dogodilo. Prijavili su slučaj i poslali su dve ekipe, jednu iz Zemunu, a drugu sa Voždovca. Brzo su stigli i krenulo je spasavanje - kaže naš sagovornik i opisuje akciju izvlačenja.

- Stavili su i vazdušni jastuk u rupu, kako bi mi oslobodili tereta i tako sam nakon sat vremena izvučen, zahvaljujući svojim kolegama - naglašava on.

Naš sagovornik kaže da je sva sreća da stepenice nisu pale na njegovu ćerku, koja je tuda prošle malo pre njega.

povređeni miroslav
povređeni miroslavfoto: Privatna Arhiva

- Pre nego što sam ja upao u rupu, moja ćerka je prošla tim stepenicama. Dobro je da njoj nije ništa bilo - kaže zamenik komandira Vatrogasne stanice u Zemunu.

Oguljena koža i zavoji

- Prošao sam sa brojnim ogrebotinama, a na desnoj nozi mi je oguljena koža i teže se krećem. Idem na previjanje i moraću nekoliko dana da posećujem lekara kako bih obavio detaljne preglede - priča Miroslav.

Rakićev kolega vatrogasac, koji je juče bio kod njega u poseti, kaže da je Miroslav imao veliku sreću.

stepenište se obrušilo na nesrećnog čoveka
stepenište se obrušilo na nesrećnog čovekafoto: Privatna Arhiva

- Dobro je, živ je i to je najbitnije. Sve je ispalo odlično kako je moglo da bude. Pomoći ćemo našem Raki sve što trebe, videćemo da saniramo štetu što pre, kako bi ljudi mogli da ulaze u kuću i cev mora da se promeni - objasnio je za Kurir kolega povređenog.

Kiša pravi probleme

Fekalije ljudima ispred kuća

Komšije Rakića kažu da je u subotu bila prava drama, ali da je na svu sreću njihov vatrogasac spašen.

00:08

Zemun

- Bilo je veliko nevreme, a mi smo na uzvišenju i svaka kiša nam manje,više pravi problem. Usled takvih padavina zemlja se pokrene i bude klizište, ovo je moralo kad-tad da se dogodili, ali dobro je ispalo - kaže jedan komšija, dok drugi dodaje:

- Sada su fekalije ljudima ispred kuća i to se mora što pre rešiti. Bili su vatrogasci, polciija, Hitna pomoć, svi su bili tu i pomagali su u spašavanju komšije.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track