Nedeljković osudio bombaške napade na Kosovu

Nedeljković osudio bombaške napade na Kosovu

Crna Hronika -
Nedeljković je u saopštenju naveo da bombaški napadi u Zvečanu i Leposaviću predstavljaju vandalski i kukavički čin onih koji na ovaj način potvrđuju tvrdnje Prištine i dela međunarodne zajednice da na severu Kosova navodno vladaju bezvlašće i kriminal

KOSOVSKA MITROVICA - Načelnik kosovsko-mitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković oštro je danas osudio poslednje bombaške incidente na severu Kosova i zatražio sveobuhvatnu istragu i sankcionisanje odgovornih.

Na severu Kosova tokom noći u Zvečanu je bačena ručna bomba u dvorište kuće doktora Milana Jakovljevića, a potom je u Leposaviću u eksploziji oštećen automobil čiji je vlasnik Srbin, pripadnik kosovske policije. Niko nije povređen.

Nedeljković je u saopštenju naveo da bombaški napadi u Zvečanu i Leposaviću predstavljaju vandalski i kukavički čin onih koji na ovaj način potvrđuju tvrdnje Prištine i dela međunarodne zajednice da na severu Kosova navodno vladaju bezvlašće i kriminal.

"Poslednji je čas da Kfor i Euleks prestanu sa realizacijom jednostranih odluka Prištine i obavljaju posao iz svoje nadležnosti", istakao je Nedeljković i zatražio sprovođenje sveobuhvatne istrage i u najkraćem roku izvođenje izvršilaca pred lice pravde.

Nedeljković je izrazio nadu da poslednja dva bombaška incidenta neće otići u zaborav kao i prethodni događaji u kojima su oštećeni Srbi i ostali nealbanci.

U Zvečanu je sinoć bačena bomba u dvorište dr Milana Jakovljevića, direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom je načinjena materijalna šteta na njegovom automobilu i kući.

Nešto kasnije, iza ponoći, bačena je u Leposaviću eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba i u dvorište pripadnika kosovske policije iz ovog grada na severu Kosova Radovana Jovanovića, podseća se u saopštenju načelnika Okruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja