BILA JE NA PREKRETNICI - ILI DA PRESUDI SEBI ILI MUŽU, UBILA SE ZBOG GRIŽE SAVESTI! Stručnjaci o ženi koja je zabetonirala supruga
Foto: Kurir, Društvene mreže

nezapamćeni zločin kod leskovca

BILA JE NA PREKRETNICI - ILI DA PRESUDI SEBI ILI MUŽU, UBILA SE ZBOG GRIŽE SAVESTI! Stručnjaci o ženi koja je zabetonirala supruga

Crna Hronika -

Stručnjaci smatraju da je Biljana Stojanović za koju se sumnja da je ubila i zabetonirala muža Ivana, nezrela osoba koja je godinama živela u strahu da će telo biti otkriveno

Psiholozi i psihijatri saglasni su da Biljana Stojanović (38), za koju se sumnja da je ubila, pa zabetonirala muža Ivana (40) i tri godine živela pored leša, nije psihopata, već nezrela osoba, koja se pune tri godine plašila da će njeno zlodelo biti otkriveno.

Podsetimo, Biljana je 2019. navodno ubila muža nožem ili sekirom, pa ga zabetonirala u šupi u dvorištu porodične kuće u Velikom Trnjanu kod Leskovca, a zločin je otkriven nakon što se ona otrovala. Posle njene sahrane, rođaci su u šupi pronašli zazidano telo. Stojanovićeva je pune tri godine uveravala okolinu da se sa mužem čuje i da on živi i radi u Rusiji.

biljana stojanović
biljana stojanovićfoto: Facebook

Afekat

Psihijatar Ivica Mladenović smatra da je Biljana zločin izvršila u afektu.

- Može se reći da se radi o nezreloj osobi, a ne od psihopati. Sudeći po sledu događaja, ona je godinama trpela maltretiranje i nasilje i sve probleme je gomilala i prelazila preko njih, da bi na kraju kod nje usledilo pucanje. Ona je bila na prekretnici da li će poludeti ili će ubiti njega - kaže Mladenović.

Naš sagovornik kaže da je osumnjičena nakon toga morala da "napravi fasadu" i "odstrani grižu savest".

- Da je ona hladnokrvni psihopata, opušteno bi mogla da sedi i roštilja u dvorištu tu gde je zabetonirala muža, ali ona to nije uradila već se ubila. Da je zrela ne bi dozvolila da joj se problemi nagomilavaju i ne bi došlo do ovoga. Očigledno je ove tri godine strepela, bojala se da se ne sazna za ubistvo, noćima ga sanjala i kada je emocionalno popustila izvršila je suicid zbog griže savesti - kaže psihijatar i dodaje da je ovo logičan epilog nakon svega što je proživela.

Mladenović smatra da je život njenog supruga u Rusiji bio olakšavajuća okolnost.

brutalno ubijen, pa zabetoniran
brutalno ubijen, pa zabetoniranfoto: Facebook

- Ona je zbog njegovog posla u inostranstvu lako uspela da godinama prevari okolinu i ubedi ih da je muž živ i da imaju komunikaciju.

Trpela nasilje

Psiholog Snežana Repac kaže da je Biljana Stojanović veoma vešta glumica.

- Osoba koja je spremna da ubije, zatim zabetonira muža u šupi koja se nalazi u dvorištu, gde ona svakodnevno boravi ima posebnu povezanost sa partnerom. Moguće je da je muža držala tako blizu da bi se naslađivala - kaže Repac i dodaje:

- Sve ukazuje da je u pitanju labilna osoba, narcisodina, sklona lažima, ali ne previše inteligentna. Sigurna sam da se plašila da će biti otkrivena - navodi Repac.

ovde je nađen zabetoniran leš ivana, kao i beživotno telo biljane
ovde je nađen zabetoniran leš ivana, kao i beživotno telo biljanefoto: Kurir

Kriminolog i psiholog Dobrijvoje Radovanović kaže za Kurir da Biljana nije mogla sama da izvede zločin.

- Ovako zverski ubijaju žene koje su prethodno 20 godina trpele batine i užasno maltretiranje. One se odlučuju na zločin jer više ne mogu da podnesu nasilje - kaže Radovanović:

- Smatram da ova žena nije sama mogla da izvrši ovakav zločin. Ona je njega mogla da ubije, ali ne i da zabetonira, za to joj je već trebala pomoć. Mogla je i da ga otruje ili da ga ubije na spavanju, onesvesti nekim predmetom kako bi ga lakše savladala jer su muškarci svakako jači od žena.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu

U Velikom Trnjanu je izvršeno teško ubistvo

Iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu juče su za Kurir naveli da je pokrenut predistražni postupak i da se za sada NN lice sumnjiči za teško ubistvo.

- Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta NN lica pronađenog dana 28. juna 2022. godine u selu Veliko Trnjane, Više javno tužilaštvo u Leskovcu donelo je naredbu za obdukciju leša i DNK veštačenje, što će biti obavljeno od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu.Više javno tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o obdukciji i veštačenju - rečeno je u tužilaštvu.

M.S.

Biljanine karakteristike

x nezrela osoba

x labilna

x sklona lažima

x narcisoidna

x vešta glumica

(Kurir.rs. - B .Travica)

Bonus video:

04:35

UKLETO SELO! U VELIKOM TRNJANU SE GODINAMA NIZALE TRAGEDIJE Biljana zalila muža betonom, pa nađena mrtva VELIKI ZLOČINI MALOG SELA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track