POZNATO STANJE POVREĐENIH MIGRANATA: Lekari se bore za život devojčice! Oglasio se gradonačelnik Subotice
Foto: Printscreen/YouTube/RTV Yu Eco

osmoro povređeno

POZNATO STANJE POVREĐENIH MIGRANATA: Lekari se bore za život devojčice! Oglasio se gradonačelnik Subotice

Crna Hronika -

Oko 25 migranata jutros rano su izazvali pravo krvoproliće u šumi, u naselju Makova sedmica kod Subotice. Jedan migrant je ubijen, a nakon zbrinjavanja svih povređenih, konačni broj povređenih je osmoro, kako je potvrdio i direktor subotičke bolnice.

Na žalost, kako Kurir saznaje, kritično je stanje devojčice, koja je 2006. godište, lekari pokušavaju još uvek da je spasu.

Na mesto velikog incidenta, u kojem su migranti upotrebili i pištolje i hladno oružje, stigao je i ministar Vulin, a stanje u okolini šume je sigurno, jer granična policija i žandarmerija sa 16 vozila, stanje su uveli pod kontrolu.

Povodom incidenta i stanja povređenih u Bolnici oglasio se i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je rekao da su angažovane sve ekipe u bolnici na vršenju reanimacije povređenih.

- Svi su na nogama, sve službe Opšte bolnice i Doma zdravlja, nakon što je jutros u bolnicu dovezeno sedam lica i jedana osoba bez znaka života. Lekari sve čine i da se spase život devojčice, koja je 2006. godište i koja je u veoma teškom stanju i posle urađenog hirurškog zahvata. Osmoro je ukupno povređeno. Petoro povređenih su osobe od 20 do 30 godina, radi se o osobama koja nemaju dokumenta, rekao je novinarima gradonačelnik Subotice, povodom teškog incidenta.

00:31

ORUŽANI OBRAČUN MIGRANATA U ŠUMI KOD SUBOTICE

Do sukoba migranata Pakistanaca i Avganistanaca došlo je jutros rano, a sve raspoložive ekipe hitne pomoći su prenosile ranjene na urgentno bolničko odeljenje. Razlog pucnjave još nije poznat, ali se tvrdi da svakodnevno migranti taksijem dolaze na ovu lokaciju u šumi, i da se tu sakupljaju. Iako ih policija vraća, oni se ponovo organizuju i dolaze na ovu i druge lokacije u Subotici, u sve većem broju.

Meštani Subotice nisu u opasnosti, a policija i dalje patrolira šumom na Makovoj sedmici, gde su se migranti međusobno sukobili.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track