BELIVUK I MILJKOVIĆ POKUŠAĆE DA OSPORE KRUNSKI DOKAZ: Evo šta njihov advokat kaže o jezivim slikama sa Skaja
Foto: Kurir

Taktika

BELIVUK I MILJKOVIĆ POKUŠAĆE DA OSPORE KRUNSKI DOKAZ: Evo šta njihov advokat kaže o jezivim slikama sa Skaja

Crna Hronika -

Advokat Vladimir Petrović, novi branilac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se na teret stavlja da su bila na čelu kriminalne organizacije koja je brutalno otimala, mučila, a zatim zveski ubijala svoje žrtve, rekao je juče da će osporiti poruke i fotografije koje su nađene na Skaj aplikaciji.

Podsetimo, juče je u Specijalnom sudu u Beogradu u Ustaničkoj ulici nastavljeno pripremno ročište Belivukovom klanu gde je završeno sa čitanjem optužnice, a na današnjem pripremnom ročištu planirano je izjašnjenje okrivljenih o krivici. Pored advokata Petrovića, Belivuka i Miljkovića zastupa i njegova supruga Gordana Božinović Petrović.

- Mi ćemo profesionalno, stručno i naučno osporavati dokaze koji su pribavljani suprotno zakonu, radi se pre svega o Skaj aplikaciji koja nije pribavljena u skladu sa ustavom zakona i to ćemo malo detaljnije objasniti - rekao je Petrović nakon izlaska iz Specijalnog suda gde je završeno čitanje optužnice.

- Bilo bi dobro da sud odluči o našem predlogu o izuzimanju nezakonitih pribavljenih dokaza jer bi to obezbeđivalo pravnu sigurnost kako optuženih tako i građana. Prosto se mora nastojati da pravosuđe ide ka evropskim vrednostima, znači da se poštuju ustav i zakon.Tužilaštvo je zloupotrebilo nezakonito pribavljene dokaze - naveo je Petrović.

03:25

Izjava advokata Vlade Petrovića

Pa da podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika kriminalne grupe, koju su, kako sumnja tužilaštvo, formirali kriminalnu grupu kako bi pod paravanom navijačke grupe Principi vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju, trebalo bi danas da se u Specijalnom sudu izjasne o svojoj krivici.

Ovom optužnicom oni se terete da su oteli, mučili, brutalno ubili i isekli na komade, mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a zatim stavljali u džakove i bacali u Dunav - Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića.

Među dokazima protiv ozloglašenog klana, nalazi se preko 50 jezivih fotografija, na kojima su žrtve. Pripadnici klana su otete muškarce, kako se navodi u optužnici, slikali pre, za vreme, ali i posle ubistva, a slike su slali preko aplikacije Skaj.

Policija je tokom akcije hapšenja ove kriminalne grupe, zaplenila čak 44 mobilna telefona sa ovom aplikacijom, za koju se verovalo da ne može da se "provali". Mđutim, zahvaljujući međunarodno pravnoj pomoći, naše tužilaštvo je došlo u posed zastrašujućeg materijala.

- Ovaj klan je praktično sam napravio dokaze protiv sebe. Oni su fotografisali svoja zlodela, pa tako, bez obzira na to što tela žrtava nikada nisu nađena, dokazi o tome kakva je njihova sudbina, posotoje - kaže izvor i podseća da je naš sud u jednom drugom predmetu nedavno dozvolio da se dokazi sa Skaj aplikacije koriste kao valjano pribavljeni dokazi.

Brojke

x 30 optuženih

x 13 pripadnika klana tereti se za ubistva

x 5 likvidacija se nalazi u prvoj optužnici

x 2 svedoka-saradnika protiv klana

x 55 fotografija žrtava nađeno u telefonima

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja