JEDAN ČLAN BELIVUKOVOG KLANA PRIZNAO KRIVICU: Zatvorski čuvar sklopio sporazum sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu!
Foto: Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović, Nebojša Mandić

šok

JEDAN ČLAN BELIVUKOVOG KLANA PRIZNAO KRIVICU: Zatvorski čuvar sklopio sporazum sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu!

Crna Hronika -

Na optuženičkoj klupi u Specijalnom sudu u Beogradu gde je danas nastavljeno pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj kriminalnoj grupi, neće sesti jedan od njihovih vojnika Željko Kodžić, inače, zatvorski stražar, saznaje Kurir!

Podsetimo, Kodžić je uhapešen 4. februara 2021. godine u svojoj kući u Vrčinu i tada mu je nađeno i oružje.

- Kodžić je sklopio sporazum s tužilaštvom i priznao krivicu za nezakonito držanje oružja, na osvovu kog bi trebalo da bude osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. On nije proglašen krivim za pripadnost kriminalnoj grupi, a tokom saslušanja tvrdio je da okrivljene ne poznaje, osim što je Belivuka viđao kao pritvorenika u centralnom zatvoru - kaže naš sagovornik.

Pa da podsetimo, Željko Kodžić, zatvorski stražar koji je uhapšen 4. februara 2021. u sklopu istrage o najbrutalnijem klanu na ovim prostorima tada priznao na saslušanju da je Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića upoznao dok su bili u pritvoru Centralnog zatvora. Naime, Belivuk i Miljković bili su u pritvoru 2017. zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda. Belivuk je iza rešetaka proveo 461 dan i za nadzor nad njim u posebnom odeljenju u Bačvanskoj bio je zadužen i Kodžić.

opsadno stanje ispred specijalnog suda u beogradu
opsadno stanje ispred specijalnog suda u beogradufoto: Nenad Kostić

- Upravo u to vreme, dok su vođe kriminalne grupe, koja je znatno ojačala po njihovom puštanju na slobodu, bile iza rešetaka, Kodžić je bio zadužen za nadzor nad njima. Operativne informacije ukazuju da su upravo tada oni i ostvarili bliži kontakt s Kodžićem, koji je inače vešt u prepravkama oružja - podseća sagovornik Kurira.

Kodžić je tada tvrdio i da je sa Belivukom imao samo "poslovni kontakt".

- Veljka Belivuka poznajem iz zatvora, bio je kod mene na odeljenju pojačanog nadzora dva meseca. Tada sam radio na tom bloku, odatle ga znam. Komunicirao sam tada s njim, ali strogo poslovno, "izađi, uđi, kreni, stani“ - izjavio je tada navodno zatvorski stražar na saslušanju.

Na današnjem pripremnom ročištu da, podsetimo, okrivljeni bi trebalo da se izjasne o krivici i da iznesu odbranu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track