ŠOK OBRT NA SUĐENJU! NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO SVE: Srđan Lalić je trći saradnik koji je okrenuo leđa Belivuku KLAN NA KOLENIMA
Foto: screenshot

specijalni sud u beogradu

ŠOK OBRT NA SUĐENJU! NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO SVE: Srđan Lalić je trći saradnik koji je okrenuo leđa Belivuku KLAN NA KOLENIMA

Crna Hronika -

Veljko Belivuk i Marko Miljković kratko su se juče za govornicom Specijalnog suda u Beogradu izjasnili da nisu krivi za pet brutalnih ubistava, kao ni za druga krivična dela iz optužnice, dok je jedan od njihovih najbližih saradnika, IT stručnjak Srđan Lalić, šokirao u sudnici rekavši: "Kriv sam! Izneću detaljnu odbranu".

Nakon ovih reči okrivljenog Lalića, koji je sve do sada, kao i svi ostali okrivljeni, negirao krivicu i učešće u monstruoznim zločinima, izveden je iz boksa u kom sede svi optuženi.

Potencijalni svedok-saradnik

- Njega su stražari odmah izveli i odvojili ga od ostalih okrivljenih - kaže izvor Kurira iz sudnice i kaže da nije isključeno da je i Lalić postao svedok-saradnik.

nasmejani ubica
nasmejani ubicafoto: screenshot

- Tužilaštvo već ima dvojicu svedoka-saradnika, koji su ranije sklopili sporazume s tužilaštvom. To su Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Spekulisalo se i ranije da i Lalić pregovara s tužilaštvom da u zamenu za manju kaznu ispriča sve što zna o zlodelima klana, u kojima je i direktno učestvovao - objašnjava izvor i dodaje da Belivuku saradnici jedan po jedan polako okreću leđa.

Podsetimo, Srđan Lalić nalazio se u samom vrhu klana i pored braće Budimir važio je za osobu od najvećeg poverenja vođa - Belivuka i Miljkovića. On je, prema navodima optužnice, učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića i Milana Ljepoje, a u javnosti je procurila i fotografija, koja je zgrozila sve koji su je videli, na kojoj Lalić nasmejan pozira pored Belivuka i njihove krvave žrtve. On je tada dobio nadimak "nasmejani koljač".

miljković i belivuk
miljković i belivukfoto: Ana Paunković

- Lalić je na Skaj aplikaciji imao nadimak Beri Mils, a u nekim presretnutim razgovorima saradnici pišu da je on "majstor za čupanje noktiju na živo i klanje". Takođe, Lalić je navodno učestvovao i u komadanju i mlevenju leševa, a Lazara Vukićevića je navodno pekao i vrelom peglom po telu - podseća izvor Kurira.

Inače, Veljko Belivuk i Marko Miljković pokušaće da u nastavku suđenja ospore krunski dokaz koji tužilaštvo ima protiv njih. Radi se o preko 50 fotografija osakaćenih tela muškaraca, koje su, kako se navodi u optužnici, pripadnici klana oteli, mučili, ubili, isekli na komade, samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, pa bacili u Dunav.

Skaj aplikacija, Crna Gora
foto: EPA/Boris Pejović, Printscreen/Twitter

Sami pravili dokaze protiv sebe

- Mi ćemo profesionalno, stručno i naučno osporavati dokaze koji su pribavljani suprotno zakonu, radi se pre svega o Skaj aplikaciji koja nije pribavljena u skladu sa ustavom i zakonom i to ćemo malo detaljnije objasniti - rekao je novi advokat Belivuka i Miljkovića Vladimir Petrović, navodeći da je tužilaštvo zloupotrebilo nezakonito pribavljene dokaze.

Podsetimo, nakon hapšenja pripadnika klana, zaplenjena su 44 telefona sa aplikacijom Skaj, preko koje su optuženi razmenjivali slike i snimke svojih zlodela, ali i poruke u kojima dogovaraju zločine i zbijaju morbidne šale na račun pokojnih.

- Oni su se vodili taktikom "nema tela nema dela", ali su napravili krupnu grešku, koja će ih po svemu sudeći koštati doživotne robije. Tela jesu uništili, ali su slikali otete, kao i mučenje i sakaćenje leševa i tako napravili krunski dokaz sami protiv sebe - objašnjava izvor.

U optužnicu je kao dokaz uvršetno 55 fotografija na kojima su odsečene ruke, noge, glave, ali i žive i izmučene žrtve.

uznemirujuće fotografije sa skaj aplikacije prikazane su nakon hapšenja
uznemirujuće fotografije sa skaj aplikacije prikazane su nakon hapšenjafoto: Stefan Stojanović MONDO, screenshot

- Ovaj dokazni materijal je sačuvan zahvaljujući tome što je Marko Miljković 24. decembra 2020. nepoznatoj osobi prosledio fotografije "kako ih ne bi izgubio". On je praktično te slike sačuvao za uspomenu - podseća izvor:

Takođe, među dokazima sa Skaja su i poruke koje su optuženi razmenjivali.

- Materijalne dokaze i presretnute dokumentacije potkrepili su iskazom i svedoci-saradnici, a juče je još jedan okrivljeni, Srđan Lalić, najavio da će sve ispričati - objašnjava izvor.

Sudska praksa

U drugim predmetima Skaj je validan dokaz!

Iako odbrana kaže da će pokušati da ospori dokaze sa Skaja, pitanje je da li će im to poći za rukom. Naime, nedavno je Specijalni sud u Beogradu prihvatio kao valjani dokazni materijal Skaj komunikaciju okrivljenog Božidara Stolića, bivšeg inspektora SBPOK. Takođe je i sud u Crnoj Gori nedavno prihvatio Skaj komunikaciju kao zakonito pribavljen dokaz u postupku protiv Janka Vukadinovića.

Indicent

Svađa advokata

Kako saznajemo, u sudnici je juče došlo do manjeg incidenta među advokatima Veljka Belivuka - Nikole Ristovića i Vladimira Petrovića.

advokat ristović
advokat ristovićfoto: Ana Paunković

- Ristović, koji je od početka u procesu, ustao je da govori, ali mu se Petrović grubim tonom obratio da sedne i da on hoće da govori prvi - otkriva izvor Kurira šta se dešavalo u sudnici.

Priznao krivicu

Zatvorski čuvar sklopio sporazum

Zatvorski čuvar Željko Kodžić, koji se nalazi na optužnici krimanalnog klana, juče nije bio na optuženičkoj klupi.

- Kodžić je sklopio sporazum s tužilaštvom i priznao krivicu za nezakonito držanje oružja, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. On nije proglašen krivim za pripadnost kriminalnoj grupi, a tokom saslušanja tvrdio je da okrivljene ne poznaje, osim što je Belivuka viđao kao pritvorenika u Centralnom zatvoru - kaže naš sagovornik.

Privlače pažnju

Slađana i udovica

U Specijalni sud u Ustaničkoj ulici, gde je i juče bilo pojačano obezbeđnje, pored orkivljenih koji dolaze od svojih kuća, došla je i Jelena Veličković, udovica ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

goksijeva udovica u pratnji advokatice
goksijeva udovica u pratnji advokaticefoto: Ana Paunković

Pažnju je ponovo privukla Slađana Sekulić, jedina žena u klanu, kao i okrivljeni Vladimir Dimitrijević koji se krioje iza naočara za sunce i zaštitne maske. S druge strane, okrivljeni Vojislav Đorđević, bivši rukometaš, ne krije svoje lice prikikom dolaska u sud.

DOKAZI SA SKAJA

x 16 slika pokojnog Gorana Veličkovića

x 12 slika ubijenog Aleksandra Gligorijevića

x 17 slika isprebijanog Lazara Vukićevića

x 16 slika Pink Pantera Milana Ljepoje

x 4 slike Zdravka Radojevića

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track