MESAR PRETI, POBESNEO ZBOG SVEDOKA SARADNIKA: Tužioče, morate misliti na zdravlje, pijte vitamine i smanjite kafu
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

optuženi za ubistva

MESAR PRETI, POBESNEO ZBOG SVEDOKA SARADNIKA: Tužioče, morate misliti na zdravlje, pijte vitamine i smanjite kafu

Crna Hronika -

Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i juče je sedeo u sudnici odvojeno od ostalih pripadnika klana pošto je u četvrtak izjavio "da je kriv i da će izneti detaljnu odbranu".

Iz bezbednosnih razloga, nekada Belivukov čovek od poverenja, kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, on je fizički odvojen od ostalih optuženih. Inače, Marko Miljković, jedan od vođa zloglasnog klana, nedavno je poslao pismo zameniku tužioca za organizovani kriminal u kome mu preti zbog potencijalnih svedoka-saradnika Srđana Lalića i Vlade Draganića.

Srđan Lalić
foto: screenshot

Šok preokret

Izvor Kurira otkriva da su Miljković i Belivuk bili iznenađeni Lalićevom odlukom.

- Svi su šokirani onim što je Lalić rekao, jer je on navodno pre nekoliko meseci inicirao razgovor sa tužilaštvom, ali je u međuvremenu odustao. Međutim, izgleda da je sada došlo do totalnog preokreta - objašnjava izvor Kurira.

On dodaje i da je Marko Miljković u prethodnom periodu pisao pisma tužiocu u kojima su mu glavna tema upravo svedoci-saradnici.

- Miljković je iz zatvora slao pismo postupajućem zameniku tužioca, a u kom je navodio da je „razočaran što je tužilac olako odustao od Lalića i Draganića“ - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, posle Lalićeve odluke da u sudnici prizna krivična dela, on ne isključuje mogućnost da istim putem tokom suđenja krenu i ostali optuženi, među kojima je i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku, kog je Miljković u pismima u istom kontekstu pominjao.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, suđenje, Specijalni sud
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Nisam zadovoljan što ste olako odustali od Lalića i Draganića, ali pošto vam nisu po volji, obećavam vam još trojicu, prvi je Budimir, a dugujem još dvojicu - naveo je u jednom pismu Miljković, zvani Mesar, a u sledećem je dodao:

- Pošto sam fer igrač, da vas obavestim, ako uzmete Budimira za svedoka, obmanuće vas na suđenju, ali vidite sami, pa se kockajte.

U poslednjem pismu Miljković je imao nešto oštriji ton, po nekima možda i preteći:

- Tužioče, čujem da vam se slošilo na suđenju, žao mi je što to čujem, morate misliti na svoje zdravlje, to je najbitnije, jer ako vas izda zdravlje, neće imati ko da obučava narkomane i ludake da lažu i čitaju naučnofantastične priče. Pijte i jedite vitamine i smanjite kafu.

Osporavaju Skaj

Podsetimo, pred Specijalnim sudom u Beogradu i juče je održano pripremno ročište pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a na teret im se stavljaju teška ubistva petorice muškaraca, kao i otmice, silovanje, trgovina drogom i ilegalno oružje. I pred zgradom suda u Ustaničkoj ulici bilo je nekoliko pripadnika Žandarmerije, a okrivljeni su u maricama i uz jake mere obezbeđenje dovezeni u sud.

- Advokati su nastavili sa uvodnim izlaganjima, u kojima su osporavali Skaj komunikaciju kao jedan od ključnih dokaza. Jedina koja nije iznela uvodno izlaganje bila je Mia Todorović, advokatica Srđana Lalića - kaže izvor i dodaje da je Lalićeva advokatica rekla:

- Moj klijent je priznao krivicu, nemam šta da kažem. Saglasna sam sa dokazima tužilaštva.

PREKINUTO SUĐENJE

Rođaki ubijenog pozlilo

Jučerašnje suđenje je prekinuto pre predviđene pauze, kako Kurir saznaje, pošto je rođaka ubijenog Milana Ljepoje zatražila da ide do toaleta.

- Ona se požalila da joj nije dobro - kaže izvor.

PRAVILA

Samo vođe ne mogu da sklope sporazum

Izvor Kurira otkriva da Srđan Lalić, ali i svi ostali pripadnici klana, osim Belivuka i Miljkovića, koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe, mogu da dobiju status svedoka optuženih.

- Praktično do kraja sudskog postupka optuženi mogu da sklope sporazum o svedočenju sa tužilaštvom i da u zamenu za blažu kaznu priznaju i do detalja opišu krivična dela - objašnjava sagovornik Kurira.

1 / 9 Foto: Ana Paunković
Štampano izdanje 08.07.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS VAS ČEKAJU DVA POKLONA U KURIRU! VIŠENAMENSKA ČETKA plus dodatak TV Ekran

Poklon
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju svim čitaocima dva poklona. Dobićete poklon - višenamensku četku plus dodatak TV Ekran.

Višenamensku četku možete koristiti kod kuće za razne namene. Ako vam nedostaje četka za farbanje malih površina na zidu, na komadu nameštaja, naša četka je dobro rešenje za to.

Ukoliko želite da farbate kosu, možete pomoću ove višenamenske četke.

Dobra je i kao opcija za premazivanje peciva.

Na vama je da odlučite za šta vam najviše odgovara ovaj proizvod, koji ćete dobiti kao poklon uz dnevno izdanje novina Kurir.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Ekskluzivno Liv Tajler: Muškarci i žene su ravnopravni samo kad su goli

Poznata glumica za TV Ekran govori o ulozi u projektu “Bludnice”, gde tumači lik Izabele Ficvilijam, koju brat primorava na život u zlatnom kavezu

Mirjana Joković: Ulogu kakva je Anica Reljić nikad nisam imala u karijeri

Rale Milenković: Moj brat u novoj seriji, ali i u životu je Andrija Kuzmanović

Bonus video:

05:40

BELIVUK I MILJKOVIĆ SE DANAS IZJAŠNJAVAJU O KRIVICI: Stručnjaci otkrili kada počinje PRAVO SUĐENJE OVOJ KRIMILANOJ GRUPI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track