OTKRIVENO KO JE ŽENA KOJA JE POGINULA NA FRUŠKOJ GORI: Planinarka (63) iz Nove Pazove bila sa 3 prijatelja, a evo kako je stradala
Foto: Gorska Služba Spasavanja

novi detalji tragedije

OTKRIVENO KO JE ŽENA KOJA JE POGINULA NA FRUŠKOJ GORI: Planinarka (63) iz Nove Pazove bila sa 3 prijatelja, a evo kako je stradala

Crna Hronika -

Planinarka M. N. (63) nastradala je danas kada je pala sa litice kod Ledinačkog jezera na Fruškoj gori dok je u društvu svojih kolega planinarila ovim podnebljem.

Podsetimo, nesrećna žena pala je danas oko 12 sati niz liticu sa visine oko 205 metara u ambis.

- Planinarka je došla u društvu svoja tri prijatelja i išli su jedan iza drugog i razgledala jezero, ali se u jednom trenutku nagnula ka jezeru kako bi ga bolje videla. Upravo je to bio poguban potez, jer od gustog rastinja nije uspela da vidi da je litica tik pored nje - kaže naš sagovornik i dodaje:

spašavanje planinarke
spašavanje planinarkefoto: Gorska Služba Spasavanja

- Kako se nagnula tako je izgubila ravnotežu i pala je. Dok je padala ka jezeru vrištala je i dozivala pomoć, ali se sve dogodilo u sekundi.

Ostali planinari iz njenog društa nisu mogli da joj pomognu, ali su odmah pozvali Gorsku službu spašavanja i obavestili policiju i Hitnu pomoć.

- Kada su na teren došli članovi GSS nisu uspeli odmah da lociraju gde je, jer je teren na kom je pala veoma nepristupačan. Kada su je uočili razmišljali su sa koje strane da joj priđu, pa su se zbog veoma strme litice odlučili da do nesrećne žene dođu sa jezera - kaže izvor.

spašavanje planinarke
spašavanje planinarkefoto: S.S., Gorska služba Spašavanja

Planinari sa kojima je bila M. N. bili su vidno uznemireni i želeli su da se ovo spašavanje završi sa srećnim krajem, ali nažalost i pred svih napora članova GSS i vatrogasaca žena je pronađena u besvesnom stanju i nije davala znake života.

Inače, današnji plan ovog Planinarskog društva bio je da pređu 16 kilometara staze, koja je "srednje zahtevna staza".

(Kurir.rs - S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track