04:47

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Kako stati na put crnoj statistici poginulih na putevima STRUČNJAK OBJASNIO KAKVE KAZNE TREBA DA SE UVEDU

teške nesreće

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Kako stati na put crnoj statistici poginulih na putevima? STRUČNJAK OBJASNIO KAKVE KAZNE TREBA DA SE UVEDU

Crna Hronika -

U nedelji za nama imamo na desetine poginulih učesnika u saobraćaju.

Vladimir Simidžija, saobraćajni inženjer, istakao je da nema pozitivna očekivanja da će se umanjiti saobraćajne nesreće na našim prostorima.

Kako smrtni slučajevi zbog nesreća u saobraćaju svakodnevno pune medije, Smidžija je za Kurir televiziju istakao da može i da treba da bude drugačije.

Vladimir Simidžija
foto: Kurir televizija

- Svetlo nije na vidiku. Svakog dana se događaju nesreće, ali može i treba drugačije. Mere moraju da budu potpuno drugačije i mere moraju da budu potpuno drugačije. Saobraćajna nezgoda sa smrtnim posledicama je saobraćajni zločin. Oni koji su pod uticajem alkohola treba da budu svesni da će biti kažnjeni i da im to nalaže da budu obazrivi kada sedaju za kola - kaže Simidžija.

On je istakao da su motociklisti najugroženija grupa učesnika u saobraćaju.

- Motociklisti su najugroženija grupa učesnika u saobraćaju. U retrovizoru vi ne vidite motocikliste i zato oni veoma često učestvuju u nesrećama. Vikendom je manji saobraćaj, brže se vozi i veće su posledice. Brzina utiče na veličinu posledica. Ne mislim da to što bogatiji roditelji daju bolja vozila deci utiče na to da se događaju nesreće - istakao je stručnjak za saobraćaj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:18

PRVE SLIKE SA MESTA NESREĆE KOD SOMBORA Pijan preticao auto pa naleteo na motor? Vozila potpuno smrskana, dvojica mladića stradala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track