NAĐENO TELO JEDNOG OD MLADIĆA NESTALIH NA SAVI? Čamac tonuo dok su žene i deca gledali na obali POTRESNA SCENA
Foto: A.M.

istraga

NAĐENO TELO JEDNOG OD MLADIĆA NESTALIH NA SAVI? Čamac tonuo dok su žene i deca gledali na obali POTRESNA SCENA

Crna Hronika -

Kako Kurir nezvanično saznaje, pronađen je jedan leš na obali reke Save kod Kupinova i pretpostavlja se da je to jedan od mladića koji su nestali u nedelju dok su bili na čamcu.

Podsetimo, potraga za dvojicom muškaraca, starih 29 godina iz okoline Uba, traje od nedelje kada su oni oko 18.20 nestali u Savi u mestu Provo, a pored meštana i pripadnika vatrogasno-spasilačkih ekipa, reku su pretraživali i ronioci Žandarmerije. S nestalim muškarcima na čamcu je bio i njihov prijatelj, koji je uspeo da se spasi doplivavši do obale. Kako se moglo čuti od očevidaca na mestu nesreće, trojica muškaraca bila su na Savi sa svojim suprugama i decom, i svi su uživali na porodičnom pikniku u jednoj vikendici u blizini reke.

- Radnik Vojvodina Šume vozio je traktor uz samu obalu Save kod Kupinova, nizvodno od Prova i u jednom trenutku je video nasukano telo na obali. Odmah je sišao sa traktora i došao do mladića, ali on nije davao znake života, pa je čovek odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć i obavestio svoje nadređene šta ej zatekao - kaže naš sagovornik.

Aleksandar Vulin, čamac, potraga, Matej Periš
foto: Stefan Stojanović MONDO

Inače, do nesreće je došlo kada su trojica muškaraca odlučila da se provozaju motornim čamcem, dok su njihove porodice ostale na obali. Kako je ispričao naš sagovornik ovo nije prvi put da su Ubljani vozili motorni čamac.

- Prešli su na drugu stranu obale, ali im se u povratku, negde na polovini, pokvario motor, gde je dubina Save oko pet metara. Pokušavali su nekoliko puta da upale, ali je voda počela da prodire u plovilo i ono je počelo da tone - rekli su ljudi koji su se zatekli u blizini i dodali:

- Jedan od trojice muškaraca uspeo je da se domogne obale, ali nažalost, druga dvojica nisu, izgleda da nisu vešti plivači.

Očevici su ranije rekli da je je scena bila jako potresna, jer su žene i deca sa obale gledali kako čamac tone, ali nisu mogli da im pomognu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:10

JEZIV PRIZOR ZOROM U GROCKOJ: Muškarac nađen mrtav, pored njega cigla, drugi ušetao u dom zdravlja krvave glave i odeće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track