ŠPANIJA JE MEKA NAŠIH MAFIJAŠA! Branislav ubijen u Granadi, a pre njega u toj državi likvidirani i OVI žestoki momci sa Balkana!
Foto: Profimedia

BRUTALNA UBISTVA

ŠPANIJA JE MEKA NAŠIH MAFIJAŠA! Branislav ubijen u Granadi, a pre njega u toj državi likvidirani i OVI žestoki momci sa Balkana!

Crna Hronika -

Španija je već odavno važi ya svojevrsnu meku kriminalaca iz Srbije i regiona i dok neki u toj državi pronalaze utočište i zaštitu od starihih "kolega", neki su iskoristili priliku da počnu tu da se bave unosnim poslovima sa narkoticima.

Branislav N. (44) iz okoline Novog Sada samo je jedan u nizu naših državljana koji je okončao svoj život u Španiji. Brutalno je ubijen u pucnjavi koja se dogodila u Granadi u sredu oko 19 sati, a tamošnji istražitelji sumnjaju da je nastradao u obračunu dve bande narko-dilera.

Podsetimo, sa ubijenim Srbinom nalazio se i državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ranjen, ali više nije životno ugrožen. Policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji su se nalazili sa ubijenim i ranjenim, dok se za četvoricom još uvek traga. Porodica ubijenog Branislava ispričala je da je on turistički otišao u Španiju, te da nema veze s kriminalom.

Branislav N. samo je jedan u nizu Balkanaca, koji su, kako se sumnja, proteklih godina skončali u ratu narko-klanova u ovoj evropskoj državi.

Branislav N.
Branislav N.foto: Društvene mreže

U sukobima kriminalnih grupa u Španiji likvidirano je nekoliko državljana Srbije i regiona.

Jedan od njih je i crnogorski državljanin Miloš Peruničić, koji je 4. juna 2020. godine izrešetan u španskom letovalištu Marbelja. Peruničić je, kako su otkrili istražitelji, bio blizak škaljarskom klanu, a njega je likvidirao ubica maskiran u mornara. Prišao mu je s leđa, hladnokrvno pucao u njega, a potom pobegao prema mestu gde ga je čekao saučesnik na motoru. Peruničić je kod sebe u momentu ubistvao imao bosanska dokumenta sa lažnim imenom, a otkriveno je sa tim lažnim identitetom čak i robijao u Španiji.

Peruničić
Peruničićfoto: printscreen

Godinu dana pre Peruničića, u aprilu 2019. godine u gradu Malaga likvidiran je još jedan crnogorski državljanin, navodno blizak škaljarskom klanu. Reč je o Zijadu Nurkoviću (24) iz Rožaja, a izrešetan je pred trudnom suprugom, inače poznatom crnogortskom blogerkom i influenserkom, i njihovim maloletnim detetom.

- Nurković je ubije dok je bio u kolima sa porodicom i čekao da mu se upali zeleno svetlo na semaforu. Iako je napadač ispalio kišu metaka, supruga i dete nisu povređeni, a Nurković je umro u bolnici - pisali su ranije mediji.

Zijad Nurković
Zijad Nurkovićfoto: Facebook

Kako se tada spekulisalo, Nurković je nevaodno bio blizak Alanu Kožaru i barskoj kriminalnoj grupi, koja je usko sarađivala sa "škaljarcima".

Iako se još uvek ne zna koja je sudbina zadesila Ljubomora Lainovića, sina ubijenog kriminalca iz devesetih godina, Branislava Lainovića Dugog, postoje neke operativne informacije da je on ubijen u Španiji, kao i da je stradao zbog toga što je učestvovao u ubistvu vođa škaljarskog klana u Atini 2020. godine.

- Priča se da su ga ubili "škaljarci" iz osvete, ali postoji i verzija po kojoj su ga ubili njegovi saradnici kako bi ga sprečili da progovori. Spominje se da su u njegov nestanak umešani pripadnici klana Veljka Belivuka i kavačkog klana, ali za sada ništa od toga nije zvanično dokazano - objašnjava izvor nezvanično i dodaje da se sepkuliše da je u Španiji ubijen i Savo Lopičić, krtica iz škaljarskog klana, koji se takođe vodi kao nestao.

- Postoje nepotvrđene informacije koje ukazuju na to da je Podgoričanin Savo Lopičić za milion evra odao "kavčanima" lokacije na kojima su se skrivali "škaljarci" u Grčkoj, te da su zahvaljujući njegovoj izdaji pre dve godine prvo u Atini ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatovič, a posle na Krfu i Alan Kožar i Damir Hadžić - navodi izvor i podseća da se priča da je Lopičić nakon toga otišao u Španiju po dogovorenu nagradu, ali da mu se tada izgubio svaki trag.

Imao sreće

Stojke preživeo ranjavanje u Barseloni

Nebojša Stojković Stojke, koji je ranije važio za vođu rakovačkog klana, ranjen je 2017. godine u Barseloni. Kako su preneli mediji tada, ranjeni je odranije bio poznat policiji i uspeo je da preživi kišu metaka.

Stojković je inače bio hapšen u akciji "Sablji" sa još šest članova rakovačke grupe. Oni su tada osuđeni na ukupno 63 godine zatvora, od toga je Stojković osuđen na šest godina.

Nebojša Stojković Stojke, rakovički klan, vođa, napad, pucnjava, Barselona
foto: Facebook

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja