Najnovije vesti

POTVRĐENA I DRUGA OPTUŽNICA PROTIV KLANA BELIVUK-MILJKOVIĆ: Pronađen DNK koji ih povezuje! NA KRVAVI SPISAK DODATA JOŠ DVA IMENA!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, MUP

Specijalni sud

POTVRĐENA I DRUGA OPTUŽNICA PROTIV KLANA BELIVUK-MILJKOVIĆ: Pronađen DNK koji ih povezuje! NA KRVAVI SPISAK DODATA JOŠ DVA IMENA!

Crna Hronika

Specijalni sud potvrdio je i drugu po redu optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još deset pripadnika ove kriminalne grupe. Tako će 5. septembra pripremno ročište početi ispočetka čitanjem optužnice.

Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja žrtve su ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ove ljude na najmonstruozniji način mučili a zatim i ubijali.

Na ovaj krvavi spisak dodata su još dva imena, Goran Mihajlović i Nikola Mitić. Klanu čija su zlodela šokirala Balkan a kojima se na put stalo prošle godine, proširena je optužnica.

Iako je prva na pripremnom ročištu, podizanjem druge, nadležni pokazuju da rade detaljno na ovom slučaju, zbog čega se i u budućnosti može očekivati još jedno podizanje optužnice.

Stručnjak za bezbednost Gorana Mišev, rekla je za televiziju Pink da je bitno što je policija pronašla automobile, veštačene su kamere i po nekim informacijama koje su mediji dali, kaže, nađen je DNK koji direktno povezuje Belivukov klan sa dva ubistva.

- Sledeći korak će biti objedinjenje istrage u jednu jedinstvenu optužnicu - rekla je Mišev.

Kako objašnjava, oba ubijena čoveka su otišla da se vide sa nekim i od tada im se gubi svaki trag.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlovićfoto: Privatna Arhiva

U javnosti su se pojavile poruke koje su članovi ovog klana slali u grupi, nakon što su oteli Mitića, koji im se odupirao.

Miljković je tražio da Mitića tuku dok ne progovori, a zatim su počeli da mu seku delove tela, prvo prvo prste, a potom i celu ruku. Te fotografije želeli su da pošalju porodici muškarca nad kojim su se iživljavali.

Zatim su ga udavili, na šta je Srđan Lalić, koji je nedavno priznao sve zločine u Specijalnom sudu, poručio da su ga faktički dva puta ubili.

Pravnici smatraju da će u ovom slučaju doći do jedinstvene optužnice.

Slavka Babić, advokat, rekla je da Sud donosi rešenje za spajanje postupka. Kako kaže, protiv tog rešenja nije dozvoljena žalba.

Nikola Mitić
Nikola Mitićfoto: Nestali Srbija, Kurir, MUP Srbije

- U interesu efikasnosti sudskog postupka jeste da se vodi jedinstven, odnosno spojen krivični postupak - rekla je Babić.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track