KAVČANI HTELI DA LIKIVIDIRAJU RANKOVOG SINA: Janić preko Skaja obaveštavao vođu o kretanju Željka i planirao da ga digne u vazduh
Foto: EPA/Boris Pejović

KAVČANI HTELI DA LIKIVIDIRAJU RANKOVOG SINA: Janić preko Skaja obaveštavao vođu o kretanju Željka i planirao da ga digne u vazduh

Crna Hronika -

Crnogorska policija traga za kolegom N. K. zbog sumnje da je ranio Željka Radulovića, sina Ranka Radulovića prošle nedelje u centru Nikšića. Prema navodima Dana, on nije jedini koji je pokušao da likvidira Radulovića, pa je tako na meti bio i 2020. kada je Darko Janić, blizak kavačkom klanu pokušao da ga digne u vazduh i o svemu obaveštavao vođu preko Skaja.

Prema navodima crnogorskog Dana, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je zamolnicu tužilaštvu Republike Francuske da im dostave presretnutu telefonsku komunikaciju putem skaj aplikacije za Nikšićanina Darka Janića, koji slovi za člana kriminalne grupe Radovana Mujovića, koja je bliska "kavačkom klanu". Janić se trenutno, po rešenju Vrhovnog suda, nalazi u pritvoru zbog sumnje da je pripadao kriminalnoj organizaciji koja se bavila vršenjem teških krivičnih dela, među kojima je i pripremanje ubistva dvadesetogodišnjeg Nikšićanina Željka Radulovića. Janjić je u pritvoru od aprila ove godine.

- Prema rezultatima istrage, kao pripadnik kriminalne grupe Radovana Mujovića on je imao ulogu da prati pripadnike rivalskih kriminalnih grupa i o tome obaveštava svoje vođe - preneo je Dan.

Podsetimo, Radulović, na koga je prošle nedelje pucano u centru Nikšića, navodno slovi za člana "škaljarskog klana". On je u pucnjavi zadobio teške povrede, ali je van životne opasnosti. Uz jake mere obezbeđenja trenutno je na lečenju u nikšićkoj bolnici.

ranko radulović
ranko radulovićfoto: Youtube/Vijesti.me

- U rešenju Vrhovnog suda kojim je Janjiću produžen pritvor do oktobra piše da postoji osnovana sumnja da je on tokom prve polovine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije stvorene početkom 2017. godine na teritoriji Crne Gore i Kosova, te da je u tom svojstvu, u cilju realizacije kriminalnog plana, prihvatio da izvršava naredbe i uputstva organizatora kriminalne organizacije koja su mu direktno saopštena od organizatora ili prenesena preko drugih pripadnika kriminalne organizacije, da sam i sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije izvršava krivična dela protiv života i tela, da prati pripadnike rivalskih kriminalnih grupa radi prikupljanja saznanja o njihovim životnim navikama u cilju stvaranja pogodnih prilika da se likvidiraju, te da o tome obaveštava članove svoje kriminalne organizacije - piše Dan.

- Od početka marta i prve polovine oktobra 2020.godine ostvarivao je komunikaciju sa organizatorom navedene kriminalne organizacije M. R. posredstvom kriptovane telefonske aplikacije Sky ecc, kojim putem ga je u više navrata obaveštavao o kretanju i navikama Željka Radulovića, govoreći da će, između ostalog, sve pripremiti za ubistvo "malog R.", kako ga je oslovljavao i podmetnuti eksploziv ispod vozila kojim se on prevozio između Nikšića i Podgorice - piše u odluci Vrhovnog suda, a prenosi Dan.

(Kurir.rs - Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track