SASLUŠAN ZVICEROV DOUŠNIK IZ POLICIJE: Evo šta je radio Petar Lazović u Tužilaštvu
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

istraga

SASLUŠAN ZVICEROV DOUŠNIK IZ POLICIJE: Evo šta je radio Petar Lazović u Tužilaštvu

Crna Hronika -

Službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petru Lazoviću, koji je juče uhapšen pošto ga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona Europol označila kao člana "kavackog klana", određeno je zadržavanje do 72 sat, prenosi crnogorska Pobjeda. Kako navode, on je jutros saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

- Lazović je negirao krivicu i zatražio od Specijalnog tužilaštva da detaljno preispitaju sve dokaze koji ga sumnjiče za saradnju sa kavačkim klanom - prenosi izvor Pobjede.

Specijalno državno tužilaštvo saoopštilo je juče da je po njihovom nalogu Lazović uhapšen zbog sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja. Za njegovim kolegom Ljubom Milovićem, kako prenose, izdat je nalog za hapšenje.

Radoje Zvicer, Zorana Jevtić
foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

Petar Lazović, podsetimo, kako je juče saopšteno uhapšen je na osnovu materijala koji su Europol i francuski pravosudni organi dostavili crnogorskim istražiteljima. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o skaj komunikaciji koja je prema pisanju portala Libertas potvrdila da je Lazović bio u stalnoj komunikaciji sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

U dokumentima u koja je ovaj portal, kako navode, imao uvid, pište da je Petar Lazović na skaju imao nadimke Junior i Komandos, kao i da je preko skaj aplikacije razmenio 14.065 poruka.

- Petar Lazović i policajac Ljubo Milović koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema - navodi se u izveštaju Europola, koji je bio dostavljen Crnoj Gori. Kako se navodi, dvojica policajaca intenzivno i direktno su preko skaja komunicirali sa Zvicerom, koji je na skaju imao nadimak "Born". Obaveštavali su ga o planiranim akcijama policije i tužilaštva, ali i o svemu što se radi.

Podgorički "Libertas" objavio je i da se u dokumentima navodi i da je Lazović, kada su Veljko Belivuk i Marko Miljković 17. januara prošle godine sleteli u Crnu Goru da bi bili gosti na proslavi Zvicera, policajac vođu "kavčana" obavestio da su oni pod "punim nadzorom srpske obaveštajne službe". - Lazovic čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - prenosi podgoricki portal.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira".

Crnogorski isrražitelji, podsetimo, i prošle godine su proveravali da li je i zbog čega Petar Lazović, koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa. Kako je naveo sagovornik iz crnogorskog bezbednosnog sektora, zahvaljući Lazovićima u januaru 2021. godine ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track