OTKRIVAMO KO JE KRIMINALAC ZBOG KOG SU PALE STAREŠINE POLICIJE: Svi detalji nove optužnice protiv Gorana Papića!
Foto: Zorana Jevtić

kurir saznaje

OTKRIVAMO KO JE KRIMINALAC ZBOG KOG SU PALE STAREŠINE POLICIJE: Svi detalji nove optužnice protiv Gorana Papića!

Crna Hronika -

Nekadašnje starešine u SBPOK-u Goran Papić i Branislav Pandur, kako Kurir saznaje, sumnjiče se da su pomagali Nikoli K., navodno bliskom kavačkom klanu da u noći između 11. i 12. septembra 2020. godine ne bude uhapšena njegova kriminalna grupa.

Kako saznajemo, Nikola K. uhapšen je tek skoro godinu dana kasnije, u avgustu 2021. godine i to zbog proizvodnje i stavljanja u promet narkotika.

- Nikola K. u pritvoru je bio do nedavno, kada mu je on zamenjen kućnim pritvorom - potvrdio je sagovornik Kurira.

Podsetimo, optužnim predlogom Papiću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Marko Miljković, Goran Papić
foto: Dado Đilas, Printscreen

Papić se sumnjiči da je u noći privođenja Nikole K. u SBPOK, pod sumnjom da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da se on pusti na slobodu, navodeći da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kojeg on popravlja kola, iako je znao da je reč o osobi za koju su postojala operativna saznanja da je član kriminalne grupe koja se u dužem periodu bavi prodajom narkotika.

- Branislav Pandur je iskoristio svoj položaj i pozvao dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu, kojem je rekao neistinitu informaciju da je N.K. "pod merama" Tužilaštva za organizovani kriminal i da bi njegovim zadržavanjem bila upropašcena operativna obrada SBPOK, iako je znao da to nije tačno. Na taj način okrivljeni su N.K. pribavili korist tako što su sprečili da mu se odredi zadržavanje do 48 sati, kao i da mu se vrate prethodno oduzeti predmeti - pa su tako onemogućili veštačenje sadržaja mobilnih telefona, pretres vozila i DNK veštačenje oduzetog novca i veštačenje prisustva opojnih droga na novcu - saopšteno je iz tužilaštva.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Shutterstock, Nemanja Nikolić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Papiću se, podsetimo, već sudi zbog sumnje da je u aprilu 2020. godine pomogao Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka da mu blindirani automboil koji je policija privremeno zaplenila bude vraćen istog dana, mimo procedure. Miljković i Belivuk, podsetimo, uhapšeni su nekoliko meseci kasnije i sumnjiče se za najteža krivična dela.

Belivuk i Miljković, podsetimo, kao i Nikola K. važe za osobe bliske kavačkom klanu. Inače, Papićev kolega, Branislav Pandur, javnosti je postao poznat posle spektakularne akcije hapšenja u restoranu Durmitor u Beogradu u kom su navodno lisice stavljene osobama bliskim škaljarskom klanu.

Škaljarski i kavački klan u krvavom ratu su godinama i njihov sukob do sada je odneo preko 40 života.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track