ŠOK! BELIVUK I MILJKOVIĆ IMAJU JEDAN ZAHTEV: Vođe ozloglašenog klana traže da budu prebačeni u Crnu Goru EVO ŠTA JE RAZLOG
Foto: Ana Paunković

viši sud u podgorici

ŠOK! BELIVUK I MILJKOVIĆ IMAJU JEDAN ZAHTEV: Vođe ozloglašenog klana traže da budu prebačeni u Crnu Goru EVO ŠTA JE RAZLOG

Crna Hronika -

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su od 4. februara prošle godine u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu tražili su da lično prisustvuju ročištu za kontrolu optužnice koju je protitv njih podnelo crnogorsko tužilaštvo, zbog ubistva Mileta Radulovića, zvanog Kapetan. Ročište je, prema pisanju Dana odloženo, jer su u sudu nije pojavio njihov branilac, advokat Dejan Lazarević, koji je takođe u pritvoru, pošto je uhapšem 14. aprila, ali i zbog zahteva koji su podnele vođe surovog klana koji se u Srbiji tereti za najmanje sedam ubistava.

- Kontrola optužnice protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima kavačke grupe, koji su ga ubili, zakazana za 6. septembar. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković - prenosi portal Dan.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Mile Radulović Kapetan
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, to što je kriminalna grupa bila ubeđena da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodiam crnogorskog tužilaštva Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi" sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog - škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali - navodi se, kako prenose, u optužmnici.

Kada su, kako navode izvori crnogorskih medija, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da ce ga pustiti da živi u Španiji.

Radoje Zvicer, ranjavanje, atentat, povrede, Ukrajina, Tamara Zvicer
foto: detective-info.com.ua

- Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava - na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura - detalji su istrage. Podsetimo, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su tada u Crnu Goru ušli ilegalno. Kada su crnogorski istražitelji došli da ih ispitaju u pritvoru u Beogradu, navodno su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći da su njihovi pasoši dokaz da u to vreme nisu boravili u susednoj državi.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja