OPTUŽEN SIN ZORANA ŠIJANA: Posvađao se sa gostima, pa pesnicom udario devojku EVO ŠTA JE SADA SA MALIM ŠIJANOM
Foto: Privatna Arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

OPTUŽEN SIN ZORANA ŠIJANA: Posvađao se sa gostima, pa pesnicom udario devojku EVO ŠTA JE SADA SA MALIM ŠIJANOM

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka V. (26) i Vukašina Šijana (23) zbog nasilničkog ponašanja i pucnjave u kojoj je u nogu ranjen Marko K. u jednom restoranu kod Autokomande u Beogradu 5. marta 2022. godine.

- Marku V. se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti. Vukašin Š. se optužnicom tereti za krivicno delo nasilničko ponašanje - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi, i Marko V. i mali Šijan su ranije osuđivani, a od 17. marta se nalaze u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

- Optužnica je potvrdjena rešenjem Višeg suda u Beogradu, na koje okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe Apelcionom sudu u Beogradu u roku od tri dana - dodaje se u saopštenju.

hapšenje, policija, Vukašin Šijan
foto: Printscreeen Facebook, MUP Srbije

Prema navodima potvrđene optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Vukašin Š. ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom. Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, ona je pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, sin Zorana Šijana je i njemu zadao više udaraca po glavu i telu.

- Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je okrivljeni Marko V. stao iza Vukašina Š. repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K. Naneo mu je tešku tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostreline levog preponskog predela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu. Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta - navodi se u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu.

Vukašin Šijan, podsetimo, sin je žestokog momka iz drugog braka, sa komšinicom koja je ujedno bila i prijateljica njegove prve žene, pevacice Goce Božinovske.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track