Najnovije vesti

ŠARIĆEV POLICAJAC IZRUČEN SRBIJI: Danilo Stojanović na granici predat našoj policiji
Foto: Printscreen, Nenad Kostić

ekstradicija

ŠARIĆEV POLICAJAC IZRUČEN SRBIJI: Danilo Stojanović na granici predat našoj policiji

Crna Hronika

Danilo Stojanović, policajac koji je uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, danas je izručen Srbiji. Kako prenosi portal Dan, iz Uprave policije saopšteno je da je realizovana ekstradicija iz Crne Gore u Srbiju.

- Srbija ovo lice potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega shodno naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je izručenje izvršeno na osnovu Ugovora između Crne Gore i Republike Srbije o izručenju.

- D.S. je predat od strane službenika Uprave policije policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na graničnom prelazu Dobrakovo - naveli su iz policije.

Stojanović je, podsetimo uhapšen 18. aprila. Iz Srbije u Crnu Goru pobegao je, kako se sumnja, noć pred hapšenje Darka Šarića, a u rodnim Beranama uhapšen je četiri dana kasnije. On je pokušao da pobegne od granične policije na prelazu, ali je brzo lociran.

Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Darko Šarić
foto: Printscreen

Danilu Stojanoviću se, podsetimo, stavlja na teret da je zajedno sa kolegom Milutinom Radovanovićem sačinjavao službene isprave neistinite sadržine u kojima su pripadnike organizovane kriminalne grupe i druga lica lišena slobode predstavljali kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Srbije, zbog čega tužilac nije donio rješenje o zadržavanju niti je protiv njih predložio odredivanje pritvora.

Njegov kolelga, Milutin Radovanović pre oko mesec dana predao se Tužilaštvu za organizovani kriminal i od tada je u pritvoru.

Inace, Stojanović je bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove u MUP, a Radovanović koordinator u direkciji policije.

Stojanović i Radovanović javnosti su postali poznati posle incidenta na Studentskom trgu, kada su, kako se sumnja, fizički napali i pretukli kolegu iz Interpola.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja