OVO NIJE PRVI PUT DA POLICIJA HAPSI ZORANA: U pritvoru proveo 10 meseci, a i pre toga boravio u ćeliji!
Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

detalji procesa decenije

OVO NIJE PRVI PUT DA POLICIJA HAPSI ZORANA: U pritvoru proveo 10 meseci, a i pre toga boravio u ćeliji!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović juče je na slobodi proveo nepuna dva sata, od trenutka kada je saopšteno da mu je određen pritvor do momenta kada su policajci ušli u njegovu kuću u Borči i ponovo ga uhapsili. Inače, ovo nije prvi put da policija hapsi Zorana zbog ubistva supruge, već treći!

Podsetimo, sudija je, pošto je saopštila da je kriv za ubistvo supruge Jelene Marjanović i da ga veće osuđuje na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, saopštila i da mu se određuje pritvor, u kom može najduže da bude do pravosnažnosti presude.

Ne ulazi u vučju jazbinu

- Kada je završila sa čitanjem presude, sudija je pozvala Zorana da priđe sudijskoj katedri i uručila mu je rešenje o određivanju pritvora. Najverovatnije mu je dala i pouku da je najbolje da ode kući i sačeka policiju. Zoran je posle izrečene maksimalne kazne slobodno išetao iz Palate pravde, seo u kafić, a potom otišao kući - podseća sagovornik Kurira.

Zoran Marjanović, presuda, hapšenje
foto: Nenad Kostić

Međutim, sud je odmah Odeljenju za potrage MUP Srbije poslao nalog za privođenje Marjanovića i ubrzo su u kuću stigli policajci, koji su mu stavili lisice. Kada su ga poveli, članovi porodice su krenuli za njim vičući: "Drži se, tata, drži se, Zoki". Njegova devojka Zorica Mitrović, koja je javnosti postala poznata kada je pokušala da spreči njegovo privođenje 15. septembra 2017. tako što je napala policajce, i juče je burno reagovala:

- Hoćete rijaliti, evo vam rijaliti. Ne ulazi u vučju jazbinu bez advokata - vikala je Zoranu dok su ga policajci ubacivali u kola. Međutim, njegov advokat Stefan Jokić ispred kuće u Borči stigao je tek pošto ga je policija odvezla.

Devojka pravila haos

Sudija je isfrustrirana!

Zorica Mitrović, pošto je Zoran odveden u pratnji policije, napala je i sudiju koja je donela presudu.

- Idemo na apelaciju, naći ćemo pravdu, ne znam samo što je ova žena (sudija prim. aut.) uopšte trošila državne resurse pa saslušavala silne veštake koji su dokazali da Zoran nema veze sa ovim ubistvom. Da ona ima jednog prijatelja kao što je Zoran, ne bi bila onako isfrustrirana - rekla je ispred kuće, nakon čega su ona, Zoranov brat i sin ušli u dvorište i zatvorili kapiju.

Zoran Marjanović, Zorica Zoka Mitrović
foto: Zorana Jevtić

Odmah posle Zoranovog privođenja, njegova devojka je uletela u svoj auto i krenula za njim u policijsku stanicu, ali se ubrzo vratila kući, a Zoran je posle procedure utvrđivanja identiteta u stanici policije prebačen u Centralni zatvor.

Zoran Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Procedura je ista za sve. Zorana najpre pregleda lekar kako bi se utvrdilo da li je u dobrom stanju, a potom mu se skidaju pertle s patika, kaiš i oduzimaju svi nedozvoljeni predmeti. Tek nakon toga on se smešta u sobu za izolaciju, u kojoj će provesti sedam dana zbog epidemioloških mera, koje su i dalje na snazi u CZ - objašnjava izvor.

Branio se sa slobode

Podsetimo, Marjanović je prvi put uhapšen dan pošto je prijavio nestanak supruge, kada je policija pronašla Jelenino telo.

Zoran Marjanović
foto: Damir Dervišagić

- U policijskom pritvoru je proveo 48 sati i zadržavanje mu je ukinuto. Međutim, 17 meseci kasnije on je ponovo uhapšen, kao i juče, u svojoj kući u Borči, i to samo dan nakon što je izašao iz rijalitija "Zadruga". U pritvoru je proveo 10 meseci, posle čega je 11. jula 2018. pušten da se tokom sudskog postupka brani sa slobode - podseća sagovornik.

(Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track