RASPISUJE SE POTERNICA ZA ZVICEROM I NJEGOVIM "PRLJAVIM" POLICAJCEM: Traže se zbog predmeta SKAJ, evo šta je to
Radoje Zvicer, Foto: Privatna arhiva

lazović već uhapšen

RASPISUJE SE POTERNICA ZA ZVICEROM I NJEGOVIM "PRLJAVIM" POLICAJCEM: Traže se zbog predmeta SKAJ, evo šta je to

Crna Hronika -

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za raspisivanje poternice za osumnjičenim vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem u predmetu poznatom kao "Skaj".

Izdata je naredba za raspisivanje poternice i za Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem, potvrdila je "Vijestima" portparol Višeg suda Marija Raković.

Ljubo Milović
Ljubo Milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Članom 511 Zakon o krivičnom postupku definiše se da poternicu raspisuje policija, a radi obaveštavanja javnosti o poternici ili objavi mogu se koristiti i sredstva javnog informisanja.

"Ako je verovatno da se lice za kojim je izdata poternica nalazi u drugoj državi, uz saglasnost ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, može se raspisati i međunarodna poternica. Na molbu organa druge države može se raspisati poternica i za licem za koje se sumnja da se nalazi u Crnoj Gori, ako je u molbi data izjava da će se u slučaju pronalaženja tog lica zatražiti njegovo izdavanje", piše u Zakonu.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je 18. jula zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Za ista ta dela tereti se i Milović.

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bekstvu. Reč je o Radoju Zviceru, Dušku Roganoviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću i Milanu Vujotiću.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track