05:13

AKO VAM POZVONE 2 SREĐENE ŽENSKE NA VRATA NIKAKO NE OTVARAJTE Stručnjak detaljno objasnio šta rade sa starim licima SRAMNA PLJAČKA

pažnja

AKO VAM POZVONE 2 SREĐENE ŽENSKE NA VRATA NIKAKO NE OTVARAJTE Stručnjak detaljno objasnio šta rade sa starim licima SRAMNA PLJAČKA

Crna Hronika -

Slađan Janković, rukovodilac grupe u Odseku za suzbijanje teških krađa i kriminala naveo je treba biti oprezan kada se unajmljuju lica za pomoć u kući.

- Kućna pomoćica, dadilja, baštovan... Oni iskoriste momenat kad nekoga nema i vrše krađu. To rade na dva načina, prvi da vrše krađu u manjim količinama, kako se ne bi primetilo ili da uzme sav nakit i novac i da se više ne pojavi na poslu. Manji je broj takvih slučajeva, ali ih ima. Građanima savetujemo da takve osobe traže isključivo na preporuku - kaže Slađan Janković, rukovodilac grupe u Odseku za suzbijanje teških krađa i kriminala.

On je dodao da postoje i žene koje traže pomoć, pokucaju na vrata i onda nastaje krađa.

Sla]an Janković
foto: Kurir televizija

- Uglavnom su to dve ženske osobe, koje su doterane, pozvone na vrata i ako vide da je starija osoba u stanu onda traže neku vrstu pomoći, čašu vode, toalet itd. Kada vlasnici odu da donesu to što im je potrebno, oni iskoriste priliku i iz spavaćih soba uzimaju nakit i novac koji im je nadohvat ruke - kaže Janković.

Sve se desi jako brzo, vlasnik ili primeti odmah da je pokraden ili tek kasnije.

- Apel sugrađanima da ne drže novac i nakit u kući. Ugraditi alarm, da ne gasimo svetla, da stoji upaljeno non stop, kao da neko boravi unutra. Naš savet je da, ako uhvatite provalnika tokom krađe u stambenom objektu, ne preduzimate ništa, već pozovete policiju - istakao je Janković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track