UŽAS NA SVETOG ARHANGELA GAVRILA! Zbog ovoga je Vinko izrešetao Julijanu na krsnu slavu?
Foto: printscreen facebook

BRAK ZAVRŠEN TRAGIČNO

UŽAS NA SVETOG ARHANGELA GAVRILA! Zbog ovoga je Vinko izrešetao Julijanu na krsnu slavu?

Crna Hronika -

Vinko P. (53) izrešetao je svoju suprugu Julijanu P. (46), pa presudio sebi u porodičnoj kući u selu Starčevo kod Petrovca na Mlavi nakon proslave svoje krsne slave Svetog arhangela Gavrila.

Kako Kurir saznaje, tragedija se dogodila u 18.30, a sumnja se da je policiju pozvao neko od ukućana, pretpostavlja se zet, koji je ostao tu kao poslednji gost.

Čuli pucnje

- Uznemireni ljudi pozvali su policiju i rekli da se čulo nekoliko hitaca i da je muškarac ubio suprugu ispred kuće. Kada su ekipe stigle na mesto tragedije, zatekao ih je jeziv prizor. Žena i muškarac ležali su u lokvi krvi u svom dvorištu - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

00:19

Ubio ženu pred POSLEDNJIM GOSTOM, prišao joj dok je sedela na ljuljašci

- Žena je imala prostrelne rane po grudima i stomaku, a nađena je na ljuljašci u dvorištu. Ekipa Hitne pomoći odmah ju je transportovala u bolnicu, ali je ona, nažalost, preminula od zadobijenih rana. Muškarac je ležao naslonjen uz zid kuće sa prostrelnom ranom na glavi, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Komšije nagađaju

Proteran iz Austrije zbog nasilja

Komšije Vinka i Julijane kažu da su oni ranije živeli u Austriji, ali da se on vratio u Srbiju pre dve godine, dok je ona ostala tamo da radi. - Čuli smo da je Vinko zapravo proteran iz Austrije, ali ne znamo tačno zašto. Pretpostavlja se da je u pitanju bilo nasilje u porodici - rekao je komšija.

Majka ubijene Julijane potresnim rečima opisala je tragičan život koji je njena ćerka imala sa Vinkom.

- Moja Julijana se udala za Vinka kada je imala samo 15 godina. Odmah je krenulo mučenje, voleo je da pije, a onda ju je tukao svaki dan, ali ona ga je volela i nije nikad htela da ga prijavi. Sinoć je dolazio u našu kuću, odmah sam videla da mu je pogled čudan, nisam mogla da pričam sa njim - rekla je majka Slavica, otečena od suza, i dodala:

- Koliko mi znamo, on je imao pištolj u legalnom posedu. Na slavi je sinoć bio i policajac kod njih, on je rekao da mu se ništa nije učinilo sumnjivim. Trebalo je po Vinkovom ponašanju da shvati da će joj nauditi. Slavica kaže da je u trenutku zločina Julijanin i Vinkovi sin pozvao dedu telefonom iz Austrije i da je čuo pucnje.

- Dete je pitalo šta to puca, ne sluteći da je u tom trenutku ostao bez majke.

Preminuo im sin

Julijana P., Vinko P., Petrovac na Mlavi, Starčevo, ubistvo, samoubistvo
foto: Printscreen Facebook

Prema rečima meštana iz Starčeva, reč je o paru koji je dugo radio u inostranstvu, ali su imali dosta problema i prepirki.

- Pre tri godine su sahranili svog sina, dečko je bio slep, o njemu su brinuli Vinkovi roditelj. On se pre dve godine vratio u Srbiju, dok je Julijana je ostala tamo, ali je povremeno dolazila u Srbiju, a tako je bilo i ovog puta. Priča se da je pre tragedije bila na moru - navodi komšija i dodaje:

- Njih dvoje su živeli u zajednici sa Vinkovim roditeljima ovde u Srbiji. Navodno, oni su bili u kući kad se to desilo, majka mu je pala u nesvest kad je videla jezivu scenu, pa su je odvezli sanitetom.

Meštani kažu da ne znaju šta je bio konkretan povod za ubistvo i samoubistvo, ali da se po selu priča da je u pitanju ljubomora.

- Po selu se sada priča da je Vinko imao drugu, ali i da je Julijana našla sebi nekog. Postojala je netrpeljivost i onda je on odlučio da joj presudi, nije se mirio s tim. E sad, da li je to tačno, niko sa sigurnošću ne zna.

Proputovala svet

Bila slobodnog duha

Julijana P., prema objavama na društvenim mrežama, volela je da putuje.

- Na njenom profilu mogu se videti slike iz različitih delova sveta. Proputovala je Evropu, bila je čak i u Africi, na safariju u Keniji. Vozila je avion, ali je imala posebnu ljubav prema moru. Posetu Africi iskoristila je da pomogne nekim od ugroženih porodica koje žive na neplodnom afričkom tlu - objasnio je izvor blizak porodici.

Kurir.rs/J. Ivić - J. Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track