ŠTA JE SVE ZAPLENJENO CARINSKOM AGENTU KOJI JE UHAPŠEN ZBOG C&A PREVARE: Stan u BG na vodi, 2 stana na NBG, blokirani mu i računi
Foto: EPA

novi detalji

ŠTA JE SVE ZAPLENJENO CARINSKOM AGENTU KOJI JE UHAPŠEN ZBOG C&A PREVARE: Stan u BG na vodi, 2 stana na NBG, blokirani mu i računi

Crna Hronika -

Aleksandar J, carinski agent kompanije "C&A MODA RS" doo Beograd uhapšen je zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao i pranja novca.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno mu je zaplenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garaža, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Sumnjiči da je sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu "C&A MODA RS" doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene robe.

Kako saznajemo, postupak u ovom slučaju je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je od Uprave za sprečavanje pranja novca dobilo podatke o nesrazmeri u prijavljenim prihodima i imovini koju poseduje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track