NE ZNAM VIŠE DA LI ME PRATE KRIMINALCI ILI POLICAJCI: Ovako se, 10 dana pre ubistva, koleginici Zori Dobričanin požalio Ognjanović
Foto: Kurir televizija, Aleksandar Jovanović Cile

4 godine od ubistva

NE ZNAM VIŠE DA LI ME PRATE KRIMINALCI ILI POLICAJCI: Ovako se, 10 dana pre ubistva, koleginici Zori Dobričanin požalio Ognjanović

Crna Hronika -

“Ne znam više da li me prate kriminalci ili policajci. Kad se vratim sa odmora, moram nešto da preduzmem, ovo je neizdrživo. Ništa nisam kriv i nemam čega da se plašim. Jako sam umoran, imam dosta predmeta. Samo da odem na odmor".

Ovo je, samo 10 dana pre ubistva, poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) rekao u Višem sudu koleginici Zori Dobričanin, prilikom slučajnog susreta.

Ne zadugo kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je na Novom Beogradu ubijen advokat Dragoslav Miša Ognjanović.

- O tome ko ga je ubio ne mogu da govorim jer je istraga u toku. Verujem da će se slučaj rešiti. Mišu sam mnogo volela kao čoveka, ali i kao kolegu. U sudnici se ponašao isto kao ja, dolazio je spreman i bio je korektan i hrabar. Ginuo je za svoje klijente u sudnici. Celog sebe davao u predmetima, ali uvek bio korektan prema kolegama. Bila sam sigurna kad mi on "čuva leđa" u sudnici - kaže Zora.

Ognjanović je ubijen pre tačno četiri godine na Novom Beogradu naočigled sina Petra, a ubica još izmiče pravdi.

Ko je naručio i ubio poznatog beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića tog 28. jula 2018. godine na Novom Beogradu i dalje je za naše istražitelje nepoznanica.

Mesecima se samo spekulisalo i o motivu, a utisak je i da istraga tapka u mestu.

Sanja Papić, Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Nikola Anđić

Sumnjalo se da iza njegove likvidacije stoji jedna kriminalna organizacija.

Tokom istrage se utvrdilo da se Ognjanović poverio prijateljima da mu se sprema likvidacija. Zbog tog saznanja on se preselio na drugu lokaciju, ali to nije sprečilo ubicu da ga nađe.

Ognjanović se kobnog 28. jula 2018. godine oko 20 sati vraćao sa sinom iz restorana "Madera". Čim su advokat i njegov sin Petar izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, prišao im je ubica i pucao u Mišu. Ranjeni advokat je pao, a sin ga je podigao. Ubica je već počeo da se udaljava od njih, ali se okrenuo, pogledao ih i kada je video da je Miša i dalje živ, vratio se i ispalio još pet hitaca u advokata.

Dragoslav Miša Ognjanović, mesto ubistva
foto: Marina Lopičić

Kamere baš na tom potezu nisu radile. Policija je te večeri pokrenula akciju "Vihor", ali ubica nije pronađen. Na slobodi je tačno 48 meseci.

Razna su bila nagađanja kada se govorio o motivu- od Mišinih poslovni angažmana do toga da je žrtva dva zaraćena klana iz Crne Gore.

Malo je poznato da je Ognjanović bio dugogodišnji inspektor beogradske policije. Napustio je MUP i okrenuo se advokaturi.

Na godišnjicu smrti od Dragoslava Miše Ognjanovića oprostila se supruga Sanja Papić.

- Zauvek u našem srcu, zauvek u nama.

Ona je objavila i nekoliko Mišinih fotografija sa njihovom ćerkom Larom.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track