DADILJA JE OSTAVILA LEP UTISAK NA NAS, IMALA JE I PREPORUKU, A ONDA JE ODVELA UNUKA: Deda ukradene bebe iz Kruševca otvorio dušu
Foto: RTK Kruševac, printscreen facebook

bizarno

DADILJA JE OSTAVILA LEP UTISAK NA NAS, IMALA JE I PREPORUKU, A ONDA JE ODVELA UNUKA: Deda ukradene bebe iz Kruševca otvorio dušu

Crna Hronika -

Majka dečaka starog svega 40 dana, koga je u ponedeljak ujutru otela dadilja J. J. i odnela ga u kuću svog bivšeg momka D. S., kome ga je predstavila kao njihovo zajedničko dete, na društvenim mrežama objavila je da je bebisiterku angažovala preko Fejsbuk grupe, te da je devojka koja joj je kidnapovala dete delovala sasvim normalno.

Da podsetimo, prava drama u Kruševcu odigrala se kada je u ponedeljak oko 11.15 časova majka dečaka starog svega 40 dana prijavila policiji da je dadilja otela njeno dete.

Policija ispred kuće gde je pronađena beba
Policija ispred kuće gde je pronađena bebafoto: RTK Kruševac

Majka je pojasnila da je bebisiterka otišla s mališanom u park, ali da se nije vratila u dogovoreno vreme, niti se javlja na telefon. Ekspresnom akcijom su beba i dadilja pronađene u kući njenog bivšeg momka u predgrađu Kruševca.

Majka dečaka apelovala je na druge žene da vode računa o tome koga unajmljuju da im čuva dete. Ona je u grupi podelila i fotografiju dadilje, uz koju je napisala "ovo je osoba koja je kidnapovala moje dete" i objasnila kako se sve odigralo.

Deda zahvalan policiji

Svi smo pretrpeli šok, ali bitno da je unuk nađen

Deda mališana ističe da je cela porodica pretrpela stravičan šok.

- Vidi se da je dete uznemireno, ali i supruga i ja, ćerka i zet. Ta žena je mog unuka vozila pet kilometara u jednom pravcu po onoj vrelini! Policija je ekspresno reagovala i želeo bih da im se posebno zahvalim jer su to pravi profesionalci - kaže deda.

Našla je preko Fejsa

- Pronađena je preko ove grupe i delovala je sasvim normalno nekoliko puta kada je čuvala mog sina. Nažalost, juče sam je pustila do parka, koji je udaljen nekoliko minuta od stana, i napravila sam katastrofalnu grešku, koja je mogla skupo da nas košta - objašnjava majka i dodaje:

- Dok je bila napolju, non-stop mi je slala poruke i slike kako mali spava i kako je sve okej. Molim vas, obratite pažnju na nju jer je puštena da se brani sa slobode. Svako dobro, čuvajte se i čuvajte svoje bližnje - zaključila je majka.

Deda otete bebe juče je za Kurir objasnio kakav je pakao preživela njegova ćerka dok nije saznala gde se nestali sinčić nalazi.

Dugo živela u inostranstvu

Vratila se zbog korone

Kako je objasnio deda otetog mališana, njegova ćerka nedavno se vratila u Srbiju. - Ona je dugo radila i živela u Kini, ali se zbog koronavirusa ponovo vratila u Kruševac i ne znamo koliko će ostati. Moja ćerka je obrazovana, završila je fakultet - kaže deda.

- Zet je zaposlen u "Koridorima" i zbog posla je često odsutan od kuće, a moja ćerka, koja nema stalni posao, prinuđena je da radi privatno i drži časove deci engleskog jezika. Upravo zbog toga, ona je želela da nađe bebisiterku koja bi joj čuvala bebu za vreme izvođenja nastave - priča deda mališana:

Ostavila dobar utisak

- Ovu gospođu je našla preko Fejsbuka, a lepo mišljenje o njoj je dala i njena dobra drugarica. U četvrtak i petak bebisiterka je bila sa mojom ćerkom u njenom stanu radi upoznavanja i navikavanja, a tokom vikenda nije dolazila, prema dogovoru. Ostavila je dobar utisak i stekla poverenje - kaže deda, i dodaje da je njegova ćerka čak slikala bebisiterku, kopirala joj ličnu kartu i uzela broj telefona, što je kasnije pomoglo policiji da brzo i efikasno reši slučaj.

Hitna pomoć za svaki slučaj na mestu pronalaska
Hitna pomoć za svaki slučaj na mestu pronalaskafoto: RTK Kruševac

Kako navodi, J. J. je u ponedeljak uredno došla na posao.

- Preuzela je bebu ujutru i rekla da će da je prošeta do Pionirskog parka, a to je nekoliko stotina metara od stana. Dozvolila joj je sat vremena šetnje, a preko Vajbera su se stalno dopisivale. Kada je moja ćerka htela da se nađe sa njima, bebisiterka nije bila dostupna. Nešto kasnije se javila i obećala da će doći za par minuta. Otišao sam u Pionirski park, ali tamo je nije bilo, što je već upalilo crvenu lampicu, pa smo se obratili policiji - navodi naš sagovornik i zaključuje da je unuk uspešno pronađen posle manje od sat vremena.

Bivša svekrva

Nemamo ništa sa otmicom, nismo znali da to nije njeno dete

Bivša svekrva osumnjičene J. J., odnosno majka D. S., za Kurir je opisala dramu koja se odigrala u njihovom domu.

- Bivša snajka je pozvala sina i rekla da će za tri dana doći i doneti njihovo zajedničko dete. Tako je i uradila, došla je oko 10 sati, a dok smo gledali bebu, oko podneva, upala nam je policija u kuću, odnela mališana, privela nju i sina, a mi smo svi morali da damo izjave - priča vidno uznemirena žena.

Kako kaže, njoj je bilo poznato da je njen sin bio u vezi sa J. J.

- Mi nemamo ništa sa otmicom bebe, trebalo bi to da bude jasno odmah. Moj sin je živelo sa J. J., a koliko svi znamo, bila je trudna. Međutim, oni su raskinuli u aprilu i od tada nisu imali nikakav kontakt, nismo znali da ovo nije njeno dete - priča majka mladića.

Kurir.rs/Živomir Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track