10:25

Stručnjaci o kidnapovanju bebe u Kruševcu

jeziv slučaj

MRAČNA TAJNA DADILJE IZ KRUŠEVCA KOJA JE OTELA BEBU Stručnjaci: Imala je samo jedan cilj, ali NIJE MISLILA NA BITNU STVAR!

Crna Hronika -

Nije mislila na posledice. Stručnjaci saglasni - policija reagovala brzo i rešila sve

Majka dečaka starog svega 40 dana, koga je u ponedeljak ujutru otela dadilja J. J. i odnela ga u kuću svog bivšeg momka D. S., kome ga je predstavila kao njihovo zajedničko dete, na društvenim mrežama objavila je da je bebisiterku angažovala preko Fejsbuk grupe, te da je devojka koja joj je kidnapovala dete delovala sasvim normalno.

beba, oteta, Kruševac, Jelena Janićijević, bebisiterka
foto: RTK Kruševac, printscreen facebook

Majka je pojasnila da je bebisiterka otišla s mališanom u park, ali da se nije vratila u dogovoreno vreme, niti se javlja na telefon. Ekspresnom akcijom su beba i dadilja pronađene u kući njenog bivšeg momka u predgrađu Kruševca. Majka dečaka apelovala je na druge žene da vode računa o tome koga unajmljuju da im čuva dete. Ona je u grupi podelila i fotografiju dadilje, uz koju je napisala "ovo je osoba koja je kidnapovala moje dete" i objasnila kako se sve odigralo.

Deda mališana ističe da je cela porodica pretrpela stravičan šok.

- Vidi se da je dete uznemireno, ali i supruga i ja, ćerka i zet. Ta žena je mog unuka vozila pet kilometara u jednom pravcu po onoj vrelini! Policija je ekspresno reagovala i želeo bih da im se posebno zahvalim jer su to pravi profesionalci - kaže deda.

O ovoj temi su za jutarnji program Kurir televizije govorili Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a i advokat i Bojana Šlajmer, psiholog.

oteta beba
foto: Kurir televizija

- Svi hoće neka instant rešenja kada traže bejbisitera, tu treba biti oprezan, a neki uslov i kriterijumi moraju se ostvariti. Takve stvari se ne rade preko Fejsbuka, već preko agencija koje su regisrovane - rekla je Bojana Šlajmer, psiholog.

oteta beba
foto: Kurir televizija

Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a i advokat istakao je da je uvek najvažnije javiti policiji.

- Ovo je nesvakidašnji slučaj, to se moram složiti. U ovakvim slučaju važno je to prijaviti policiji, kada su u pitanju ovakvi nestanci i da policija adekvatne reaguje, kao što je i ovde bio slučaj - rekao je Radenković i dodao:

oteta beba
foto: Kurir televizija

- Opasnosti su velike i uvek postoje. Iz ovog slučaja se vidi da je kidnaperka ovo svesno planirala. Ja bih rekao da je ona jedna posesivna osoba, koja je po svaku cenu želela da privuče pažnju partnera. Čini mi se da je i od tada planirala da ovo uradi. Nažalost, nije se desilo da rodi svoju bebu, ali je to ne viđanje sa partnerom dalo joj ovakvu ideju. Zanimljivo je da nije mislila na posledice - rekao je Radenković.

Više pogledajte u VIDEU ISPOD:

10:25

Stručnjaci o kidnapovanju bebe u Kruševcu

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track