MARJANOVIĆA SLOMILA ODLUKA SUDA: Skoro i da ne izlazi iz kapele Vaskrsenja Hristovog u Centralnom zatvoru
Foto: Zorana Jevtić

novi detalji

MARJANOVIĆA SLOMILA ODLUKA SUDA: Skoro i da ne izlazi iz kapele Vaskrsenja Hristovog u Centralnom zatvoru

Crna Hronika -

Zoran Marjanović (43), koji je prvostepeno osuđen na 40 godina robije zbog ubistva supruge Jelene Marjanović (33) u Borči, teško je podneo to da ostaje u pritvoru do odluke Apelacionog suda!

Tražio je da što pre vidi svoju ćerku, a zatim je navodno zamolio da ide u kapelu centralnog zatvora da bi se pomolio!

Apelacioni sud u Beogradu, podsetimo, potvrdio je rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović. Sud je odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio prvostepeno rešenje kojim mu je pritvor određen zbog visine izrečene zatvorske kazne.

Ta odluka je navodno potpuno slomila Marjanovića.

- Marjanović je teško podneo presudu od 40 godina, ali se nadao da će makar biti prihvaćena njegova žalba da bude na slobodi do odlučivanja drugostepenog suda. Bio je ubeđen da će se to dogoditi i mislio je da će biti sa svojim detetom, međutim, odluka ga je potpuno poremetila. Tražio je da što pre vidi svoju ćerkicu, a zatim je veliki deo dana posvetio molitvi. Non-stop se molio i nije mogao da veruje da je odbijena njegova žalba - navodi izvor blizak istrazi.

Dodaje da je zatim zamolio čuvare jednu stvar:

- Tražio je da ide u kapelu Vaskrsenja Hristovog koja je otvorena u okviru Okružnog zatvora u Beogradu. Tamo se molio i maksimalno zadržao koliko god je bilo dozvoljeno. Inače, u pritvoru se često moli i neprestano priča o svojoj ćerki. Ističe uvek da je jako religiozan i da mu je navodno lakše kada se moli. I dalje negira da ima bilo kakve veze s Jeleninim ubistvom - tvrdi sagovornik.

Viši sud u Beogradu je 22. jula osudio Marjanovića zbog krivičnog dela teško ubistvo na maksimalnu kaznu zatvora jer je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Istog dana mu je ponovo određen i pritvor. Njega su u pritvoru posećivali brat Miloš, sin iz prvog braka Uroš, snaha, ali i njegovi branioci.

Nosili su mu kese s hranom i garderobom, a za medije nisu želeli da komentarišu presudu.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track