02:26

AKO JE VOZAČ AUTOBUSA U BUGARSKOJ OVO URADIO, KRIV JE! Vujanić: Imao je način da nikoga ne ugrozi, ALI JE MOŽDA IZABRAO NAJGORE

NEMA OPRAVDANJA

AKO JE VOZAČ AUTOBUSA U BUGARSKOJ OVO URADIO, KRIV JE! Vujanić: Imao je način da nikoga ne ugrozi, ALI JE MOŽDA IZABRAO NAJGORE

Crna Hronika -

Sedmoro mališana, koji su povređeni u nesreći u Bugarskoj, juče su na granici sačekale medicinske ekipe iz Niša i prevezle u Beograd. Stanje dece stabilno, kažu u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Svi osim jednog deteta koje će imati operaciju lakta biće pušteni kući u naredna dva dana.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Profesor Milan Vujanić dotakao se ovog incidenta i naveo da uzrok nesreće ne može biti nezgodna deonica ili velika brzina.

- Ako bismo pretpostavili da je tu nezgodna deonica, onda je to najčešćeda se pored puta nalaze razni automobili i autobusi. Nisam siguran da je to baš razlog. Da je u bila u pitanju velika brzina, taj autobus bi svoj deci napravio velike povrede. Mi ovako imamo samo jedno dete koje je hospitalizovano. Tako da po mom mišljenju nije ni brzina ni nezgodna deonica - rekao je Vujanić u uključenju za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Milan Vujanić
foto: Kurir televizija

- Ako je vozač radio nešto drugo, recimo pomagao putnici oko sedišta. Onda on nije mogao da gleda na put jer je njegova pažnja bila usmerena na dete. Što je ljudski razumljivo, ali nikako nije opravdanje jer je stavio u opasnost ogroman broj drugih putnika uključujući da je mogao da se sudari i sa drugim vozilom. Morao je da zaustavi vozilo. ovo je najbolja pouka koju možemo da vidimo jer se iz najbolje namere mogu ugroziti mnogi životi - rekao je Vujanić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:51

ZBRINUTA U TIRŠOVOJ: Gradonačelnik Radojičić otkrio kakvo je stanje devojčice (2) koju je teško povredio autobus u parku u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track