KOMŠIJE BAKE KOJU JE SILOVAO MALOLETNI UNUK U ŠOKU! Nakon užasa pitala ih samo jedno: Srce mi je puklo, suze su mi krenule
Foto: Dado Đilas, Shutterstock, Ilustracija

KOMŠIJE BAKE KOJU JE SILOVAO MALOLETNI UNUK U ŠOKU! Nakon užasa pitala ih samo jedno: Srce mi je puklo, suze su mi krenule

Crna Hronika -

Meštani mesta Ilandža u kojoj je maloletni unuk (17) silovao i pretukao svoju baku (71) su u strahu i šoku nakon užasa koji tokom proteklog vikenda dogodio u ovom mestu kod Alibunara.

- Bili smo kod nje sutradan, jadnica nas je pitala sva pogubljena, "Jel stvarno to on uradio"? Srce mi je puklo, suze su mi krenule... Jadna, jadna žena. A došla je da ga čuva... Mi smo svi u šoku, potreseni. Njoj nema ko da pomogne, nema nikog. Ima tu jednu ćerku koja je udata, a i ona ima probleme sa mužem. Njoj je sin umro, taj unuk je njegov sin. Užas! Ona se plaši da ga ne puste napolje, da joj ne uradi opet nešto. Unuk nikada nije bio nasilan do sada, ali jeste pio, pije i taj drugi mali koji ima 16 godina. Šta će ona, došla je da ih čuva da ne bi otišli u dom... U katastrofalnom je stanju, sva isprebijana. Vozili su je da joj uzmu DNK ispod noktiju, kod ginekologa. Strašno! Samo da tog malog monstruma ne puste napolje! Mi smo ovde isto svi u strahu, imamo decu... Inače, oni su baš, baš siromašni. A taj unuk je radio po tuđim imanjima razne poslove - kažu komšije nesrećne žene.

Inače, kako se nezvanično saznaje, u drugoj sobi je za vreme napada spavao drugi unuk (16), a treće unuče, inače devojčica predata je hraniteljskoj porodici. On ju je napao oko jedan sat iza ponoći na spavanju.

- Rekla je da ju je napao na spavanju, da je spustio roletne i da je kada je počela da se opire izudarao. Kada je započeo svoju monstruoznost pitao je: "Je li baba, šta ćeš da kupiš svom unuku za rođendan?". Kaže da je osetila njegov miris i da joj je tada pao mrak na oči. Takođe je rekla da kada je završio da joj je rekao da ne ustaje iz kreveta dok joj ne pokuca tri puta na prozor i da će to biti za tri minuta. Pokucao je na prozor, ušao i pitao je, "Baba, ko ti je to uradio?", a ona je bila u modricama i plakala je. On je legao da spava, a ona je onda zvala svoju ćerku koja živi u drugom selu i koja je udata. Zvala je od pola 3 noću, a uspela je da je dobije u 5 ujutru. Tada je ćerka pozvala policiju - rekao je sagovornik Telegrafa iz istrage ovog slučaja.

Maloletni unuk za dva meseca puni 18 godina, a baka koju je silovao je majka njegovog oca koji je preminuo.

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletniku iz Ilandže zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Zahtevom se maloletniku stavlja na teret da je u Ilandži dana 13.08.2022. godine u toku noći prinudio svoju babu (71) na obljubu upotrebom sile i pretnjom da će neposredno napasti na njen život.

Nakon saslušanja maloletnika koji je prethodno lišen slobode, sudija za maloletnike Višeg suda u Pančevu mu je po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloletniku.

Tužilaštvo je u zahtevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna veštačenja.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

00:25

Porodično nasilje u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track