BELIVUK I MILJKOVIĆ IMAJU GROBNICU U BARAJEVU? Sumnja se da je ovde štek, a ovo bi moglo da se nađe pod zemljom
Foto: Ana Paunković, MUP Srbije

BELIVUK I MILJKOVIĆ IMAJU GROBNICU U BARAJEVU? Sumnja se da je ovde štek, a ovo bi moglo da se nađe pod zemljom

Crna Hronika -

Na teritoriji opštine Barajevo, u jednom selu, na mesnom groblju postoji grobnica, čiji su stvarni vlasnici Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Ispod betonske ploče su, umesto sanduka sa telom, pohranjeni novac, oružje i droga. U toku je predistraga kako bi se došlo do bližih informacija i pronašao ovaj dragoceni "ulov", pišu Novosti.

Istražni organi očekuju da bi bliže informacije o ovoj misterioznoj grobnici u okolini Beograda mogao da ima sada svedok okrivljeni Srđan Lalić.

- Novac ove organizovane kriminalne grupe nije pronađen - navodi izvor iz istrage.

- Takođe, prema operativnim informacijama, u toj grobnici, osim para, sakriveno je i oružje, za koje se sumnja da je korišćeno u nekim likvidacijama. Navodno, postoji i određena količina kokaina. Ovo je operativni podatak, koji dalje proveravamo i istražujemo.

Istražni organi imaju saznanja o postojanju ove "večne kuće" na seoskom groblju, nadomak Barajeva, ali je do sada "fokus" istrage bilo rasvetljavanje najmonstruoznijih zločina za koje je optužena ova organizovana kriminalna grupa.

- Ta grobnica se u papirima ne vodi ni na koga, a sazidana je po nalogu Belivuka i Miljkovića - navodi izvor Novosti operativna saznanja.

- Navodno, čak su i na nadgrobnoj ploči uklesana izmišljena imena i stavljene lažne fotografije, kako bi sve delovalo uverljivo. Potraga za njom neće biti ni jednostavna ni laka. Osim ako nas neko od svedoka okrivljenih ne odvede direktno tamo.

Da je ova kriminalna grupa, koja je prepoznatljiva po optužbama da je na najmonstruozniji način otimala i ubijala ljude, bila vrlo vešta i "maštovita" u uklanjanju tragova, ali i skrivanju dokaza, bilo je jasno odmah po pronalasku kuće smrti u Ritopeku. Izjave svedoka su, takođe, išle u pravcu tvrdnji da je "mozak" ove ekipe bio Miljković. On je, navodno, uvek bio pun ideja koga i kako ubiti, kako ukloniti tragove, šta sa parama...

- Belivuk se od njega nije odvajao, iako su svi Veljka smatrali vođom, pravi strateg i planer je bio Miljković - navodi sagovornik.

- Umislio je da je "gospodar života i smrti". Navodno, i ideja o grobnici kao svojevrsnom šteku je potekla od njega.

Da je ova krvava kriminalna ekipa "tipovala" okolinu Beograda, za štekove i uklanjanje tragova, svedoče ne samo, do sada, pronađene dve kuće smrti - u Surduku i Ritopeku, već i činjenica da su ostaci jedne od njihovih žrtava (dokazi za to da su oni počinioci se još prikupljaju) Aleksandra Halabrina zatrpani u plitkom grobu na livadi u selu Parcani u okolini Sopota.

- Činjenca je da su sva ta mesta dobro povezana asfaltnim putevima i da se, u relativno kratkom roku, do njih stizalo brzo od centra Beograda - navodi naš sagovornik.

- To je ekipi odgovaralo.

Pune ruke posla

U narednom periodu, kako navodi izvor, istražni organi imaće pune ruke posla:

- Pored rešavanja nestanaka, otmica i ubistava, prikupljaće se i saznanja o sakrivenom novcu Belivuka i Miljkovića.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track