02:33

OVAKO ĆE SE SUDITI UNUKU (17) ZA SILOVANJE BAKE! Advokat objasnio šta će se primenjivati u zločinu: NEĆE BITI KLASIČNI POSTUPAK

KURIR Televizija

OVAKO ĆE SE SUDITI UNUKU MONSTRUMU ZA SILOVANJE BAKE (71)! Advokat sve objasnio o nezapamćenom slučaju u Srbiji

Crna Hronika -

Slučaj silovanja bake od strane njenog maloletnog unuka šokirao je Srbiju

Dejan Radenković bivši funkcioner MUP-a i advokar Milan Popović u Jutarnjem programu Kurir televizije govorili su o najaktuelnijim dešavanjima iz crne hronike u Srbiji.

Među temema o kojima je bilo reči našli su se slučajevi hapšenja pripadnika SBPOK, ali i jezivo silovanje starije žene počinjeno od njenog rođenog unuka (17).

Bivši finkcioner MUP-a pohvalio je akciju policije, koja je u SBPOK-u uhapsila dvojicu inspektora zbog odnosa i saradnje sa kriminalcima.

- Pohvalio bih svaku ovakvu akciju, kada čujemo i kada saznamo da se ovako nešto dešava mešaju se osećanja - prvo je bravo, a drugo, otkud ti ljudi tu, koji su od strane građana plaćeni da ih čuvaju. Oni su nepunih godinu dana u SBPOK-u, važno je da se sazna kako je došlo do toga da se oni nađu na tim radnim mestima - kaže bivši funkcioner MUP-a Radenković.

Dejan Radenković, Milan Popović
foto: Kurir televizija

Ovo je jedan specifičan i dobar način da se pokaže građanima da nema povlašćenih, istakao je Radenković.

- U pitanju je čišćenje žita od kukolja, toga je uvek bilo i uvek će biti, ali je bitno da se radi na tome da se stalno čisti - kaže Radenković.

Silovanje bake kod Pančeva

Maloletniku (17) koji je počinio stravičan zločin silovanja svoje bake (71) neće se suditi u klasičnom postupku, već po Zakonu o maloletnicima, istakao je advokat Milan Popović.

- Bilo je slučajeva i obljube devojčica, postoji ta crna brojka koja se ne prijavljuje. To su poremećeni porodični odnosi - rekao je Radenković.

Ovaj slučaj će se nastaviti pred sudom dalje, maloletniku se neće suditi u klasičnom postupku.

- Imajući u vidu ceo slučaj moguće je da će se tretirati na osnovu svog psihičkog stanja. Zakon o maloletnicima propisuje da se po pravilima ovog lica može suditi do njihove 21 godine, tako da mu se neće suditi u klasičnom postupku - kaže advokat Milan Popović.

Dejan Radenković, Milan Popović
foto: Kurir televizija

Crna Gora

Hapšenje Dalibora Medojevića bio šok za javnost Crne Gore.

- Za dobar deo crnogorskih novinara hapšenje Dalibora Medojevića bilo je ogromno iznenađenje. On je bio hapšen, ali je to bilo dijametralno suprotno od onoga zašto je bio hapšen. Mislim da svakog policajca koji sarađivao sa kriminalcima kazne mnogo strože nego običnog čoveka - kaže Jelena Jovanović iz Crne Gore.

Postoje i druge organizovane kriminalne grupe koje nesmetanije rade sada, kaže Radenković.

Dejan Radenković, Milan Popović
foto: Kurir televizija

- Europol je odigrao ogromnu ulogu kada je otključao te telefone. Ovde su se kriminalci osećali toliko bezbedno da su potpuno bili opušteni i nisu prezali ni od čega - kaže Radenković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track