NOVI DETALJI POGIBIJE SAOBRAĆAJCA U RUMENCI: Božidar jurio dostavno vozilo, pa stradao, TUGA I MUK u njegovom domu
Foto: Instagram/nsuzivo.rs, Privatna Arhiva

tragedija

NOVI DETALJI POGIBIJE SAOBRAĆAJCA U RUMENCI: Božidar jurio dostavno vozilo, pa stradao, TUGA I MUK u njegovom domu

Crna Hronika -

Iz doma mladog policajca Božidara Koprivice (36) koji je juče stradao u Rumenci, mogu se čuti samo jecaji, plač koji srce cepaju i najjačima.

-Tuga je prevelika. Cela zgrada odjekuje od bola za našim komšijom, za koga svi imamo samo reči hvale. Tuga, muk. Divna i skladna porodica koja se retko sreće. Nikada nije prošao a da se ne javi sa njegovim predivnim i iskrenim osmehom - kaže komšinica i dodaje da su iza policajca koji je stradao na dužnosti ostale dve divne ćerke i supruga:

- Joj ne znam šta bih više rekla, nema sam, kamen plače za njim - kaže jedna od komšinica koja se među prvima našla porodici i pokušala da uteši neutešnu suprugu i decu.

Policajac, Božidar Koprivica
foto: Instagram/nsuzivo.rs, Privatna Arhiva

Koprivicine kolege, takođe su u neverici.

- Nema jednog policijskog službenika koji bi rekao nešto loše za njega. Samo reči hvale - kaže jedan od kolega:

- I kolege saobraćajci nisu krili suze, kao ni koleginice. Policajci kače na svoje profile fotografije grba MUP-a sa crnom trakom - navodi naš sagovornik.

Na mestu stradao

Da podsetimo nesreća u kojoj je Koprivica stradao dogodila se u četvrtak oko 16 sati u Partizanskoj ulici u Rumenci.

- Policajac Božidar se na službenom motoru pod rotacijom uputio na poziv da policija traga za vozačem dostavnog vozila reno kango koje se kretalo iz smera Kisača ka Rumenci. Dojava je bila od građana koji su prijavili da vozač renoa vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.Pretpostavljalo se da je bio pod dejstvom alkohola ili droge. Božidar je prošao kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo ka Partizansku ulicu, ali mu je iz sporedne ulice izašao automobil pežo 206 kojim je upravljala meštanka (35) iz Rumenke. Nije uspeo da je izbegne, službenim motociklom udario je u suvozačeva vrata i na licu mesta je stradao - kaže izvor Kurira.

Policijsko dete penzionisanog kolege

Povodom tragedije u koji je život izgubio mladi policajac, oglasio se i Nezavisni sindikat policije. - Tokom redovne patrolne delatnosti, postupanja po dojavi i izvršenja zadatka koji mu je poveren na motociklu, naš kolega Božidar Koprivica policijski službenik u PU Novi Sad, SPI Zapad tragično je izgubio život u saobraćajnoj nezgodi. Izvršavajući svoju dužnost naš kolega je nastradao u Rumenci tako što je nakon zaprimljene dojave postupio po istoj i kretao se putem sa pravom prvenstva prolaza kada mu je iz sporedne ulice izašlo vozilo koje mu je preseklo put. U nemogućnosti da se zaustavi udara u suvozačeva vrata, gde je preminuo odmah na mestu.

-Božidar Koprivica je poreklom iz Bačke Palanke, policijsko dete, dete penzionisanog kolege. Iza sebe ostavlja dve ćerke 13 i 8 godina i suprugu. Svi koji smo ga znali srce nam je ispunjeno sa tugom i bolom, a verujemo i da se ostatku kolega koji ga ne znaju, a saosećaju se, koji isto kao naš Božidar požrtvovano rade ovaj policijski posao gde nikad ne znaš kad ujutru ili uveče odeš na posao šta može da se desi. Božidar Koprivica je još jedan kolega koji je nastradao na dužnosti, koji je časno i savesno obavljao svoj posao izvršavajući sve poverene zadatke. Tuga i bol koja ostaje u našim srcima je velika - kažu u Nezavisnom sindikatu policije.

Sahrana Božidara Koprivice obaviće se sutra u 13 časova na gradskom groblju u Bačkoj Palanci.

Kurir.rs/ S.Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja