U PATIKAMA SKRIVAO 55.000 EVRA: 3 muškarca putovala ka Holandiji, novac im oduzet na Horgošu
Foto: Carina Srbije

U PATIKAMA SKRIVAO 55.000 EVRA: 3 muškarca putovala ka Holandiji, novac im oduzet na Horgošu

Crna Hronika -

Neprijavljeni novac koji putnici nose sa sobom, u iznosima većim od zakonski propisanih 10.000 evra, carinici svakodnevno otkrivaju na svim mogućim i nemogućim mestima.

Tako su i 21. avgusta 2022. godine na prelazu Horgoš, kesu sa 55.000 evra pronašli u unutrašnjosti patika spakovanih u prtljag. Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao ''audi'' domaćih registarskih oznaka, kojim su ka Holandiji putovala trojica muškaraca, navodi se u saopštenju Carine Srbije.

evri, patike
foto: Carina Srbije

Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili u razgovoru sa carinikom.

Prilikom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u torbi koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronađena je kesa sa nošenim patikama, u čijoj se unutrašnjosti nalazilo 55.500 evra.

evri, patike
foto: Carina Srbije

Kako su se putnici po otkrivanju prekršaja izjasnili da je novac zajednički, svakom ponaosob je vraćeno po 10.000 evra, dok će o sudbini preostalih 25.500 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track