AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET": Tužilaštvo uputilo zahtev policiji da prikupi dokaze o polnom uzmeniravanju studenata
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

istraga

AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET": Tužilaštvo uputilo zahtev policiji da prikupi dokaze o polnom uzmeniravanju studenata

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, dalo je nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja i proveri navode u slučaju poznatom kao "Arhitektonski fakultet".

Podsetimo, kako je Kurir pisao, afera na fakultetu izbila je pošto se određeni broj studentkinja putem društvenih mreža oglasio i osudio ponašanje jednog profesora Arhitektonskog fakultete u Beogradu.

Više javno tužilaštvo, potom je formiralo predmet, razgovaralo sa studentkinjama i potom krivično gonjenje prosledilo kao nadležnom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Arhitektonski Fakultet, Elektrotehnički Fakultet, Građevinski Fakultet
foto: Shutterstock

- Predmet je stigao u Prvo osnovno javno tužilaštvo i potom je upućen zahtev Upravi kriminalističke policije MUP-a da sve navode proveri i prikupi potrebne dokaze i obaveštenja za vođenje krivičnog postupka - potvrđeno je za Kurir.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko devojaka je odlučilo da se pridruži krivičnom gonjenju profesora i detaljno svedoči o onome što su doživele.

- Na policiji je sada da prikupi i ostale dokaze, proveri navode i dostavi tužilaštvu nadležnom za pokretanje krivičnog postupka - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema dosada prikupljenim dokazima, postupak protiv profesora bi mogao da bude pokrenut zbog nedozvoljenih polnih radnji nad studentkinjama.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track