UBO PRIJATELJA 4 PUTA NOŽEM U LEĐA, A NE SEĆA SE RAZLOGA: Saslušan osumnjičeni Boranin zbog pokušaja ubistva
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

Tužilac predložio pritvor

UBO PRIJATELJA 4 PUTA NOŽEM U LEĐA, A NE SEĆA SE RAZLOGA: Saslušan osumnjičeni Boranin zbog pokušaja ubistva

Crna Hronika -

Boranin M. R. (37), koji je osumnjičen da je počinio krivičnom delo ubistvo u pokušaju jer je juče nožem izbo svog prijatelja, meštanina A. V. (42), saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Tužilac je predložio pritvor do 30 dana.

Nadležne je frapirala izjava osumnjičenog koji je kazao da se uopšte ne seća zašto se posvađao sa prijateljem i zašto ga je ubo nožem.

- Osumnjičeni M. R. je delimično priznao delo. Kazao je da misli da je prijatelja ubo dva, tri puta, a bilo je četiri uboda. Rekao je da smatra da u momentu izvršenja nije bio uračunjiv jer se leči od narkomanije i nalazi se na terapiji metadonom. Na pitanje odakle mu nož baš u tom trenutku, on je ispričao kako je za pojasom nosio nož. Taj nož imao je sečivo dugo 10,5 centimetara, a oblikom malo podseća na lovački nož – saznajemo nezvanično.

Prilikom razgovora sa nadležnima, razjasnio se sled događaja.

- A. V. je sa svojom devojkom juče ujutru došao kod prijatelja, osumnjičenog M. R, u borskoj ulici 3. okrobar. U stanu osumnjičenog nalazio se i njegov otac. Mirno su pričali, a onda je oko 11 sati krenula prepirka koja se ubrzo pretvorila u svađu. A. V. je pokušao da izađe iz stana, ali ga je uhapšeni M.R. sustigao i četiri puta ga ubo nožem u leđa. Na sreću, devojka žrtve i otac osumnjičenog su savladali pomahnitalog M.R, tako da je sprečena moguća tragedija – saznajemo nezvanično.

A. V. je hitno prebačen u borsku bolnicu, a odmah zatim i u Klinički centar u Nišu, i uprkos teškim povredama, on se nalazi van životne opasnosti.

Uskoro će pred Viđim sudom u Zaječaru dati izjave i devojka povređene žrtve, otac uhapšenog i povreženi A. V. Nakon toga će se u detalje razjasniti kako je došlo do krvoprolića, koje je umalo odnelo jedan život.

Kurir.rs/S. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track