02:24

PRLJAVE ZNAČKE U MUP-U Ekspert do detalja opisao kako funkcioniše unutrašnja kontrola policije

KURIR TELEVIZIJA

PRLJAVE ZNAČKE U MUP-U Ekspert do detalja opisao kako funkcioniše unutrašnja kontrola policije

Crna Hronika -

Prof.dr Ratomir Antonović objasnio je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji kako funkcioniše unutrašnja kontrola policije.

Inspektori Službe unutrašnje kontrole MUP uhapsili su 25. avgusta trojicu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Pet dana kasnije, u Sremskoj Mitrovici uhapšena su i dva policajca koji su bili deo organizovane kriminalne grupe.

Antonović je pohvalio rad Službe unutrašnje kontrole, a potom i objasnio da je njihov sektor nezavisan.

- Najpre treba pohvaliti rad MUP-a, konačno se čiste korumpirani i kriminizovani pojedinci koji kaljaju ugled ministarstva. Radi se o stalnom odeljenju čiji je zadatak da kontrolišu zakonitosti rada svih zaposlenih. Ovaj sektor je nezavisan, postupa i po prijavi i samoinicijativno. To podrazumeva ne samo provere funkcionera već i kontrolu pojedinaca. Mi moramo da znamo da su nažalost i pripadnici ministarstva kao i svi ljudi podložni korupciji, kao i kriminalnim radnjama - rekao je Antonović i dodao:

- Oni imaju pravo da zahtevaju čak i od svog ministra informacije o njihovom radu kao i dopunske podatke o bitnim činjenicama. Takođe, imaju pravo da pokrenu interne kontrole ukoliko postoje neke nepravilnosti. Ta unutrašnja kontrola pomogla je rasvetljavanju mnogih krivičnih dela. Očekujemo epilog šta će se na kraju svega toga desiti - kaže Antonović.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:32

Ratomir Antonović i Aleksandar Radivojević o zatvorskoj kazni koja preti Dijani Hrkalović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track