SRPSKA BANDA PENZIONERE U AUSTRIJI VEZALA POVOCIMA ZA PSE, PA OJADILA: Ukrali im SKUPOCENI nakit i novac
Foto: LPD NÖ

potraga

SRPSKA BANDA PENZIONERE U AUSTRIJI VEZALA POVOCIMA ZA PSE, PA OJADILA: Ukrali im SKUPOCENI nakit i novac

Crna Hronika -

Dvojica Srba (28) i (48) uhapšeni su zbog sumnje da su u Donjoj Austriji opljačkali stariji bračni par, dok je za još četvoricom raspisana međunarodna poternica.

Kako pišu mediji, u januare ove godine dogodila se pljačka u porodičnoj kući u Štashofu na Nordbanu kada su dvojica uhapšenih upala, zatim mučila i na kraju opljačkala austrijski par, muškarca (82) i njegovu suprugu (78).

1 / 5 Foto: LPD NÖ

- Provala se dogodila oko 21.30 časova. Dvojica Srba, sa maskama na licu, upala su kroz terasu u porodični dom starijeg para i odmah su nasrnuli na muškarca. U tom momentu u prostoriji se pojavila i njegova supruga, nakon čega su oni nasrunili na nju - objašnjava izvor, a prenosi austrijski Puls24.

Jedan od osumnjčenih kod sebe je imao sekiru i nakon što je penzioner pokušao da mu uzvrati napad udario ga je tupom stranom sekire, zbog čega je on zadobio teške povrede.

- Kada su savladali bračni par počeli su da viču „Novac, novac“ i „Zlato, zlato“ što im je stariji par i pokazao gde se nalazi. Pošto su ispraznili fioku, pregledali su sve što su mogli u potrazi za još plena. Kada su našili na sef. Sa sobom su tada odneli dragocenosti u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra - priča izvor iz istrage.

Par penzionera su nakon pljačke vezali povocima za pse.Na kraju kada je žena uspela da se oslobodi, muškarci su već utekli, a ona je pozvala policiju i Hitnu pomoći.

Nesrećni supružnici prilikom pljačke zadobili su niz teških povreda, preloma kostiju, podlive po telu, kao i posekotine po rukama i nogama, a kako navode preživeli su i veliki stres zbog kog sada idu na terapije.

Odmah po napadu pokrenuta je istraga i austrijska policija došla je do saznanja o Srbiinu (28) za koga se sumnjalo da je jedan od napadača. On je, navodno, obezbedio vozilo za bekstvo nedaleko od mesta pljačke, a kasnije se saznalo da su u pljački učestvovali i drugi srpski državljani.

Mlađi pljačkaš odmah je uhapšen, dok je za starijim raspisana poternica po kojoj je uhapšen u Hrvatskoj na proleće ove godine, nakon čega je isporučen Austriji. On je priznao krivicu, a potraga je nastavljena za još četvoricom osumnjčenih.

Kako je saopštila policija Austrije ova kriminalna grupa počinila je više sličnih dela u Austriji i okolnim zemljama i istraga je u toku.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track