PROŠLA JE GODINA OD KRVAVE NOVOSADSKE VEČERI: MMA borac ubijen kad je goloruk jurnuo na ubicu braneći Goranca od kiše metaka
Daniel Janjoš i Uroš Stefanović, Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

suđenje u toku

PROŠLA JE GODINA OD KRVAVE NOVOSADSKE VEČERI: MMA borac ubijen kad je goloruk jurnuo na ubicu braneći Goranca od kiše metaka

Crna Hronika -

MMA borac Uroš Stefanović (27) je ubijen, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen u vatrenom obračunu pre tačno godinu dana u Cankarevoj ulici u Novom Sadu.

U toku je suđenje osumnjičenima za ova krivičnih dela, Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i Danielu Janjošu (43). Istragom je utvrđeno da je meta napada bio Kovačević, koji je ranjen u ruku u pucnjavi u kojoj je ispaljeno 15 hitaca.

Uroš Stefanović
Uroš Stefanovićfoto: Printscreen

Janjoš, profesor fizičkog vaspitanja i bivši prvak u streljaštvu, predao se u septembru prošle godine, a Bogdanović, inače bivši policajac koji je osumnjičen da je nalogodavac, isto je učinio u martu ove godine.

Sigurnosne kamere snimile su likvidaciju, ali i to kako zeleni pikap "pežo" po Novom Sadu prethodno pratio Kovačevića pre pucnjave.

Daniel Janjoš
Daniel Janjošfoto: Printscreen/Facebook

Stefanović i Kovačević su pre pucnjave bili na motorima, a sa njima i dvojica Gorančevih sinova, takođe na motociklima. Stefanović i Kovačević su na motorima ušli u dvorište. MMA borac je ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu. Tamo se zadržao dva, tri minuta, potom je izašao, zatvorio garažu i krenuo prema izlazu. Tada je pogođen metkom u ruku, Stefanović je odmah reagovao i goloruk pritrčao vozaču "pežoa", odnosno osumnjičenom Janjošu, i udario ga. Baš u tom trenutku, Janjoš je zapucao prema Gorancu. Da mu Stefanović nije prišao, Goranac bi sigurno bio ubijen. Ovako, stradao je MMA borac.

Dalibor Bogdanović Boća
Dalibor Bogdanović Boćafoto: privatna arhiva

Policija je oružje ubistva pronašla odmah posle Janjoševe predaje.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja