BIO JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH KRIMINALACA 90-IH: Posao nasledio od oca, usred Beograda napravio TVRĐAVU kakvu nisu imali ni zemunci
Foto: PrintScreen

drugačiji od ostalih

BIO JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH KRIMINALACA 90-IH: Posao nasledio od oca, usred Beograda napravio TVRĐAVU kakvu nisu imali ni zemunci

Crna Hronika -

Bojan Petrović je važio za jednog od najopasnijih momaka "s one strane zakona" devedesetih godina. I to je opšte poznato. Međutim, malo ko zna da je "karijeru" započeo osamdesetih godina u Švedskoj gde je preuzeo očev razrađeni posao.

Njegov otac Vlasta Petrović je zbog ubistva u samoodbrani morao u zatvor, pa je Bojan preuzeo poslove. Kroz kuću Petrovića su prošli mnogi žestoki momci koji su radili za UDBU pa je tako i Bojan ušao u svet podzemlja.

Bojan Petrović je ubijen 28. februara 1998. rafalima iz automatskih pušaka dvojice napadača dok je u svom "jaguaru" na semaforu u centru Beograda čekao da se upali zeleno svetlo. Nagađalo se, ali se nikada nije zvanično potvrdilo da je to ubistvo predstavljalo osvetu za nestanak i likvidaciju Voje Amerikanca. Mnogi su ga pominjali i kao direktno odgovornog za smrt Zorana Dimitrova Žuće, koga je navodno pozvao da se sastanu kako bi poslovao s njegovim prijateljima iz Crne Gore. Žuća je ubijen iste večeri. Svedoka nije bilo.

Bojan Petrovic
foto: Printscreen YT

Na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" o Bojanu Petroviću piše:

"Za razliku od drugih žestokih momaka, nije imao poroka. Novac koji je zaradio, osim u obezbeđenje koje su činili surovi momci kojima se okružio, ulagao je i u svoju ogromnu raskošnu kuću, koja je bila trn u oku mnogima. Takvu tvrđavu ni Dušan Spasojević nije uspeo da napravi! Kuća se nalazila u slepoj ulici, svuda okolo su bile kamere, a ograda je bila pod visokim naponom. Ako bi neko nekako uspeo da isključi struju i preskoči ogradu, za njega je Bojan imao posebno iznenađenje! U dvorištu se nalazio kavez sa pravim vukom koji je puštan onog trenutka ako bi Bojan uočio nekoga u dvorištu"!

"Jednom prilikom, na dojavu da je Bojan u kući sa kurirom i četiri-pet koligrama heroina, ispred kapije kuće Petrovića pojavila se policija. Niko od njih nije smeo da uđe prvi. Kad je u jednom trenutku iz dvorišta izašao čovek sa torbom, startovali su ga ubeđeni da je u pitanju kurir koji nosi novac ili drogu. Ispostavilo se da je bio vodoinstalater. U tom trenutku iz dvorišta su kolima izleteli Bojan i kurir sa kalašnjikovima, noseći torbe sa heroinom i parama, ali policija nije imala odobrenje da puca".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track