BAKA STOJANKI JE LOŠE, A PRAVDE JOŠ NEMA: Đokići spremaju parastos ubijenom Goranu, Gordani i Lidiji
Foto: Kurir / M.S.

ZLOČIN KOD ALEKSINCA

BAKA STOJANKI JE LOŠE, A PRAVDE JOŠ NEMA: Đokići spremaju parastos ubijenom Goranu, Gordani i Lidiji

Crna Hronika -

Porodica Đokić i njihovi rođaci i bliski prijatelji iz sela Moravac kod Aleksinca se pripremaju da krajem septembra obeleže pomen ubijenoj porodici Đokić, Goranu (57), Gordani (56) i Lidiji (25) koji su prošle godine 27. septembra rano ujutru upucani i spaljeni na mestu Dudine bare u ovom mestu.

Verica Đokić, snaja pokojnog Gorana kaže da tuga za njima nije i nikada neće da izbledi.

porodica Đokić, Goran Đokić, Gordana Đokić, Lidija Đokić
foto: Kurir Dragan Ilić, Privatna Arhiva

- Šta da kažem, kakva pravda... Vidite šta se događa. Pripremamo se za parastos, a kad već pitate, baka Stojanka nije dobro. Pa kako će da bude kada je izgubila sve - rekla je kratko u telefonskom razgovoru Verica Đokić.

Ona i baka Stojanka, majka ubijenog Gorana žive u istoj kuci, odakle su Goran, Gordana i Lidija 26. na 27. septembar krenuli oko ponoći nazad za Aleksinac. Nedaleko odatle su skrenuli u Dudine bare gde su im oduzeti životi na najgnusniji način. Glavnoosumnjičeni za ovo teško ubistvo je Goran Džonić, rođak ubijenog Gorana koji se nalazi u pritvoru, a koji je navodno namamio rođake i likvidirao ih zbog novca.

Goran Džonić
foto: Printscreen, Privatna Arhiva

- On je više puta menjao iskaz. Motiv je navodno, novac - kaže izvor. Filip Domazet koji brani Džonićeve sinove, Stefana i Milana, koji su uhapšeni nakon očevog iskaza, kaže da još nema naznaka da će optužnica biti potvrđena u Višem sudu. Milan je pušten da se brani sa slobode, a brat mu je i dalje iza rešetaka.

- Stefanu je u sredu, Apelacioni sud potvrdio zadržavanje u pritvoru. Još se čekaju neka veštačenja koja ne mogu da utiču na tok israge. Ne mogu da prognoziram kada će biti optužnica potvrđena, ali ono što znam je da ni Milan ni Stefan ne da nisu krivi za taj zločin, nego nemaju nikakve veze sa njim - rekao nam je Filip Domazet.

Braća Džonić imaju alibi za noć ubistva, jer su njihove kolege vojnici i vatrogasci, potvrdili da su u to vreme bili na poslu, daleko od Moravca.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track